Sabah

Muhalefeti­n kızıl elması HDP!

-

HükümEt erken seçim kArArını AçıklADığı­nDA muhalefeti­n akıl hocalarını­n Ilk rEFlEksI, “ne zaman kullanılac­ak” DIyE BEklEnEn ABDullAH Gül kartını IlErI sürmEk olDu.

“%en de aday olacağım” DIyErEk oyunu bozan

İyI PArtI’nIn CumHurBAşk­Anı ADAyı MErAl Akşener’In AğzınDAn DInlEyElIm:

“HDP’nin de IçInDE yEr AlDığı, İyI PArtI’nIn DE, CHP’nIn DE SAADEt PArtIsI’nIn DE BIr ArAyA GElIp SAyın Gül’ü ADAy GöstErmEmI­z istendi bizden.”

Fatih Altaylı DA proGrAmınD­A ısrArlA sorDuğu “Kim istedi” sorusunA CEvAp AlAmADığı IçIn BIz “akıl hocaları” DEmEyE DEvAm EDElIm...

Gül DE IknA EDIlEmEyIn­CE ortAk ADAy Formülünü rAFA kAlDırAn “Akıl HoCAlArı” Bu kEz seçimi ikinci tura bırakma taktiğine yönElDIlEr.

Mümkün olDuğunCA çok aday çıkmAlıyDı kI, ErDoğAn sEçmEnlErI ArAsınDA kAFA kArışıklığ­ı yArAtılABI­lsIn...

AnCAk hangi okyanusun rüzGârıylA DolDuğu meçhul balonlar sEçImE sAyılı Gün kAlA BIrEr BIrEr sönDü.

AnkEtlEr, CHP’den Akşener’e kaçan oylArı Büyük orAnDA GErI AlAn 0uharrem İnce’nin En IyI IHtImAllE yüzDE 25-27 bandına sıkıştığın­ı GöstErInCE DE HEsAplAr yEnIDEn mAsAyA yAtırılDı.

Çünkü nE yApılırsA yApılsın HIçBIr BölEn, doğasında Bu Iş olAn HDP kadar bölemezdi. TArIH BIr kEz DAHA Bunu DAyAtmıştı.

★★★

EvEt, muHAlEFEtI­n son HAmlEsI, Cumhurbaşk­anlığı seçimlerin­de ezemeyecek­lerini GörDüklErI ErDoğAn’ı Sarlamento aritmetiği­nde GEçIp, yEnI sistemi kilitlemek.

Bunun IçIn DE 7 HAzIrAn sEçImlErIn­DEkI GIBI yInE, DEnIzE DüşEn mIsAlI HDP’ye sarıldılar.

Çünkü HEsAplArın­A GörE HDP BArAJı AşArsA Ak PArtI’nIn AnkEtlErE yAnsıyAn pArlAmEnto­DAkI üstünlüğü zAyıFlAyAC­Ak. ÖzEllIklE CHP’li Aleviler vE AnkArA’nın sErt BArzAnI polItIkAlA­rınDAn ötürü küsEn Ak Parti seçmeni milliyetçi Kürtler üzErInDEkI BAskı yoğun... SEçmEnIn, “Kadınlar HDP’ye erkekler CHP’ye oy versin” türünDEn GArIp tEklIFlErE IknA EDIlmEyE çAlışılDığ­ınA sIzlEr DE şAHIt oluyorsunu­zDur. PEkI, BIr kEz DAHA eski kızıl elma’lArını ısırAn vE cilalı HDP devrine DönEn muHAlEFEtI­n tAktIğI Bu kEz DE tutAr mı? YurtsEvEr CHP’lIlEr, Kürt solunun pArtIsI HDP’yE pArAşütlE InEn Türk solcuların­ın, İnCE vE DEmIrtAş ArAsınDA kıyDıklArı “yüzük kardeşliği”nI kABul EDEr mI?

★★★

“7 HAzIrAn’DA HDP’yE GIDEn yüzde oyun nAsıl PKK’nın hanesine yAzılDığın­ı, tErörE CEsArEt vErDIğInI GörDük, Artık kimse yemez” DEmEyIn.

MuHAlEFEt lIDErlErIn­In, sosyAl mEDyADA, F(Tg’cülerin HDP vE DEmIrtAş GüzEllEmEl­ErI yAptığını Görüp pAnIklEmEl­ErI, HDP’den rol çalmaya çAlışmAlAr­ı BIr HArEkEtlEn­mE olDuğunun GöstErGEsI.

İnCE vE AkşEnEr’In Bu konuDAkI mAnEvrAlAr­ı DA kAyDA DEğEr. AmA kuşkusuz HIçBIrI, “Trakya diye bir bölge varsa neden Kürdistan diye bir bölge olmasın?” DIyErEk mütHIş BIr pErFormAns sErGIlEyEn “Serok Karamollao­ğlu”nun ElInE su DökEmEz.

UmArım KızılElmAl­Arının tAm ısırdıklar­ı yerinde yInE zAvAllı bir kurt GEzInmIyor­Dur...

ZIrA o mEşHur BIlmECEDE AnlAtılDığ­ı GIBI, BIr elmanın IçInDEn kurt çıkmAsınDA­n daha kötü olan tEk şEy vArDır, o DA ElmADAn yarım kurt çıkmAsı.

 ??  ??
 ??  ?? MHoLK ALTINOK
MHoLK ALTINOK
 ??  ?? Melih ALTINOK
Melih ALTINOK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye