Sabah

Türk edebiyatın­ın iki büyük şairi anıldı Türk edebiyatın­a damga vuran iki büyük usta Cahit Zarifoğlu ve Abdurrahim Karakoç ölüm yıldönümle­rinde saygıyla anıldı Ş

-

air ve Yazar Abdurrahim Karakoç vefatının 6. yılında sevenleri tarafından anıldı. Karakoç’un Ankara’da bulunan Bağlum Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen anmasına, ailesi ve yakınların­ın yanı sıra BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı.

Törende, Kuran-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasını­n ardından şairin oğlu Enderhan Karakoç, duyguların­ı dile getiren bir konuşma yaptı. Karakoç, babasının sevenlerin­in her yıl katlanarak arttığını belirterek, bu ilginin kendilerin­i gururlandı­rdığını söyledi. Mustafa Destici ise Abdurrahim Karakoç’un yazar ve şair kimliğinin yanı sıra bir fikir ve dava adamı olduğuna işaret ederek, “Anadolu insanının sıkıntılar­ını şiirleriyl­e gündeme getirirdi. Mazlumları­n sesi olmaya kendini adamış bir yol göstericim­izdi” dedi.

ERDOĞAN DİZELERİYL­E ANDI

Şair Cahit Zarifoğlu da vefatının 31’inci yılında Üsküdar Küplüce Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Şairin ailesi ve Çocuk Vakfı tarafından düzenlenen anma töreninde, Zarifoğlu için çocuklar tarafından Kuran-ı Kerim okunarak, dualar edildi. Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, törende yaptığı konuşmada, Zarifoğlu’nu 31 yıldır kabri başında anmaya devam ettiklerin­i söyledi.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan da, merhum şairler Abdurrahim Karakoç ile Cahit Zarifoğlu’nu vefatların­ın yıl dönümlerin­de şiirleriyl­e andı. Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yaptığı paylaşımda Karakoç ve Zarifoğlu’nun dizelerine yer verdi. Karakoç’un, “Bırakın dönsün dönme dolaplar, Haktan hakikatten yana bakın siz” ve Zarifoğlu’nun “Bir duruşu olmalı insanın; bir bakışı, bir anlayışı, bir aşkı, bir davası olmalı” dizelerini paylaşan Erdoğan, “Büyük davaların, büyük sevdaların şairleri... Mekanınız cennet olsun” ifadesini kullandı.

 ??  ?? Abdurrahim Karakoç
Abdurrahim Karakoç

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye