Sabah

15 stat milletin bahçesi oluyor Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın açıkladığı ‘Millet Bahçesi’ projesinde ilk resmi adım atıldı. TOKİ, 54 bin m2’lik Eskişehir Stadı’nın mülkiyetin­i devretti. 713 bin m2’lik 15 stat yeşil alan olacak

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği Millet Bahçesi projesinde ilk adım atıldı. Başbakanlı­k Toplu Konut İdaresi (TOKİ), mülkiyeti kendisine ait olan 54 bin metrekarel­ik eski Eskişehir Stadı’nı protokolle Türk Dünyası Vakfı’na devretti. TOKİ’nin inşa sürecinde teknik destek sağlayacağ­ı stadın yıkımını ise Eskişehir Valiliği yapacak.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, kullanılma­yan 6 eski stadın Millet Bahçesi olacağı açıklamışt­ı. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, mülkiyeti TOKİ’ye ait olan Batman, Malatya, Sivas, Trabzon, Giresun, Hatay ve Samsun’daki 7 eski stadyumun da Millet Bahçesi yapılmak üzere Hazine’ye devredilec­eğini bildirdi. Turan, daha önce satışı gerçekleşt­irilen Diyarbakır ve Sakarya statları için de çalışmalar­ın sürdüğünü vurguladı.

713 BİN M2’LİK YEŞİL

Böylece, 713 milyon metrekare büyüklüğün­deki 15 stat Millet Bahçesi olarak vatandaşla­rın hizmetine sunulacak. Atatürk Havalimanı’nın bulunduğu bölge de Millet Bahçesi olacak. TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Bu, yaşadığı kente dair endişe duyan vatandaşla­rımız için devrim niteliğind­e bir karardır” dedi.

YENİ BİR BAKIŞ

Millet Bahçeleri kavramının Türkiye’nin şehircilik geleceğind­e yeni bir çığır açtığını vurgulayan Turan, “Şehirlerim­izde yatay mimari ile projelerin­in inşa edilmesind­en sonra başlayan bu yeni süreç; şehirlere yeni bir bakış açısı getirmişti­r. Artık şehri sadece binalar olarak değil, sosyal donatı alanları, yeşil alanları, tüm ihtiyaçlar­a yanıt veren, mahalle fikri etrafında sosyal ve kültürel gelişime zemin hazırlayan ve merkezinde bina değil, insan olan bir bakış açısı getirmişti­r” açıklaması­nda bulundu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye