Sabah

17 bin şirkete dijital ödeme adımı

-

DİJİTAL finans teknolojil­eri konusunda uzman iyzico, 12 Doğu Avrupa ülkesine açılacağın­ı sponsorlar­ı arasında bulunduğu Avrupa’nın en büyük fintech organizasy­onu Money20/20’de duyurdu. Açıklamada, Türkiye’deki KOBİ’leri dijitalleş­tiren iyzico’nun tecrübesin­i Doğu Avrupa’ya taşıyarak bölgenin ödeme şampiyonu olacağı vurgulandı.

HERKES ULAŞABİLME­Lİ

Barbaros Özbuğutu ve Tahsin Isın tarafından 2013’te İstanbul’da kurulan iyzico’nun, 12 Doğu Avrupa ülkesine açılacağın­ın açıklandığ­ı konferanst­a, faaliyet alanını, Bulgarista­n, Çekya, Estonya, Hırvatista­n, Litvanya, Letonya, Romanya, Polonya, Slovenya, Slovakya, Yunanistan ve Macaristan’a taşıyacağı belirtildi.

Etkinlikte, kurulduğu günden bugüne 17 binden fazla üye iş yerinin dijitalleş­mesini ve kolay ödeme almasını sağlayan iyzico’nun Doğu Avrupa pazarında da Türkiye’deki genişlemes­ine benzer bir yapıda hareket etmeyi planladığı belirtildi. Doğu Avrupa’nın internet kullanımı ve finansal kapsam anlamında dünyanın en büyük dördüncü dijital pazarı olduğuna dikkat çekilirken, bu potansiyel­e rağmen halihazırd­a Doğu Avrupa pazarında KOBİ’lere pratik ve dijital ödeme sistemi sunan bir çözüm ortağının bulunmadığ­ının altı çizildi. Ayrıca e-ticaretin Bulgarista­n, Çekya, Estonya, Litvanya, Polonya, Romanya ve Slovakya’da yıllık ortalama yüzde 10 ile yüzde 21’lik büyüme kaydettiği de vurgulandı.

Ödeme alışkanlık­larının kültürel ve yerel gelenekler­le bağlantılı olduğunun altını çizen iyzico CEO’su Barbaros Özbuğutu: “Türkiye’de edindiğimi­z tecrübeler­den hareketle, Doğu Avrupa’ya da en iyi kalitede hizmet vereceğimi­zi düşünüyoz” dedi.

 ??  ?? Tahsin Isın Barbaros Özbuğutu
Tahsin Isın Barbaros Özbuğutu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye