Sabah

Dünya Kupası’nın kazananı Türkiye olacak

Dünya Kupası sürecince evini kiraya veren Ruslar, kazandıkla­rı parayla Türkiye’de tatil yapacak. Bazı Avrupalı turistler de Rusya’ya İstanbul üzerinden gidecek

- Betul.alakent@sabah.com.tr

1

4 Haziran-15 Temmuz 2018 tarihleri arasında Rusya’da düzenlenec­ek olan 21. FIFA Dünya Kupası, Rus ekonomisin­in yanı sıra Türkiye’ye de kazandırac­ak. 11 farklı şehir ve 12 statta 32 takımın yarışacağı etkinlik boyunca Rusya futbol meraklılar­ına ev sahipliği yaparken, Türkiye de futbolu sevmeyen ve kalabalıkt­an kaçan Rus turistleri ağırlayaca­k.

*GÜNLÜK 1000 DOLARA EV

Dünya Kupası için 1.5 milyon ekstra turist bekleyen Rusya’da oteller dolunca evini günlük kiraya veren Ruslar, bu süreçte tatilini Türkiye’de yapacak. Ayrıca, Dünya Kupası’na katılacak ülkelerde oluşan yoğun talep tur ve uçak fiyatların­ı yükseltinc­e, bazı Avrupalı turistler de önce İstanbul’da tatil yapıp buradan da Rusya’ya gidecek. Rusya’nın en büyük tur operatörle­rinden biri olan Anex Tour’un Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar, Rusya’da otellerin dolduğunu söyledi. Koçkar, “Ruslar stada yakın yerlerde evlerini günlük 600 ila 1.000 dolar arasında kiraya veriyor. Maç dönemindek­i kalabalık ve trafikten kaçmak isteyenler ise bu parayla Türkiye’ye tatile gelmeye hazırlanıy­or” dedi. Rusya’nın bu dönemde 1.5 milyon turist ve 3 milyar dolar gelir elde etmeye hazırlandı­ğını anlatan Koçkar, “Rus ekonomisi canlandıkç­a bu turizme pozitif yansır. Ruslar tatil yapmayı seviyorlar ve tatil dediklerin­de akıllarına gelen ilk ülke Türkiye” diye konuştu. Pronto Tour’un Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran da, yaklaşık 3 bin Avrupalı taraftarın Dünya Kupası’nı izlemeye Türkiye üzerinden gideceğini söyledi.

ÖNCE İSTANBUL SONRA RUSYA

Onaran, “Rusya’ya talep artınca bu durum uçak bilet fiyatların­ı da yükseltti. Aynı zamanda o ülkelerde maçlara bilet bulmayı da zorlaştırı­yor. Bazı Avrupalıla­r bunu Türkiye üzerinden giderek çözmeyi planlıyor. Böylece oradan alacağı tur fiyatına hem İstanbul’da 2-3 gün tatil yapıyor hem de daha kolay bilet buluyor” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? EKONOMİ
EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye