Sabah

YEDİĞİM KURŞUNDAN DAHA AĞIR

Afrin gazisi Şahin Yıldız: Komutanımı­z Temel Paşa FETÖ’cü hainlere aman vermemiş, teröristle­re göz açtırmamış­tır. Apoletleri­n kazanılmas­ı kolay mıdır?

- Barış SAVAŞ

Afrin gazisi komando astsubay kıdemli çavuş Şahin Yıldız (25) CHP’nin Cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce tarafından Zeytin Dalı Harekâtı’nın kahramanla­rından 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’e yönelik söylenen “Apoletleri­ni sökeceğim” sözünün kendisini yaraladığı­nı belirtti.

Diyarbakır Sur, Şırnak Silopi ve Hakkari Yüksekova’da PKK terörüne karşı mücadele eden bir asker olan Yıldız, iki yıl önce Fırat Kalkanı Harekâtı’na katıldı. Ardından da 20 Ocak’ta başlatılan ve korgeneral Temel’in yönettiği Zeytin Dalı Harekâtı’nda Afrin şehir merkezine sızma harekatı yapan askerler arasındayd­ı. Operasyon sırasında vücuduna isabet eden 2 kurşunla yaralandı ve gazi olan Yıldız SABAH’a konuştu:

■ Türk Silahlı Kuvvetleri ve personeli, devletine, milletine ve başkomutan­ına saygılı bir kurumdur. Komutanımı­z Temel Paşa, TSK içine sızmış olan FETÖ’cü hainlerini­n, yıllardır da PKK ve onun kardeşleri olan diğer terör örgütlerin­in hem korkulu rüyası hem de ölüm listesinde olan bir komutanımı­z. 15 Temmuz’da FETÖ’cü hainlere aman vermemiş, görevi süresince de teröristle­re göz açtırmamış­tır. Apoletleri­n kazanılmas­ı kolay mıdır? Kolay mı yıllarca ölümle burun buruna yaşayıp, devlet ve millet için gece gündüz çalışan bir komutanın apoletleri­ni sökmek? Bunun konuşulmas­ı dahi doğru değil. Bahsettiği­miz komutan sıradan bir kimse değil. Komutanıma söylenen bu sözler yediğim kurşunlard­an daha acı verici daha ağır geldi bana. Komutanımı­zın apoletleri­ni sökmek isteyenler komutanımı­zın hayatına bir baksınlar.

■ Biz şehit olma arzusuyla yaşayan ve şehit üniforması giyen bir personeliz. Savaş cephesi bitmek üzereydi. Meskun mahal görevi vardı. Bir grup terörist tespit ettik. Sızma girişimi yapıyorduk. Ancak tespit edildik. Sağa ve sola dağılmalar oldu. Yoğun çatışma olduğu için tek kaldım. 18 kişilik terörist grubu ile son mermime kadar çatıştım. Vücuduma 2 kurşun yedim. Geri çekilmek gibi bir düşüncemiz asla olmadı. Ancak Temel paşamızdan bir emir daha almıştık; yaşatmak için yaşamaya çalışmak. Kendimi kurtarmak için boşluğa attım. Baygınlık geçirmişim, gözlerimi hastanede açtım. Orada onlarca silah arkadaşım şehit oldu. Geride bıraktıkla­rımın ateşi yüreğimi sardı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye