Sabah

CHP’nin dilinde terör yok, çünkü beraberler Cumhurbaşk­anı Erdoğan: CHP’nin açıklamala­rında terörle mücadele duydunuz mu? FETÖ ile mücadele duydunuz mu? Niye? Çünkü beraberler

- ÜLKEYİ BIRAKTIKLA­RI YERDE SANIYORLAR: HAsAn AYTülAy CANPOLAT

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan dün Mersin’de yatırım bedeli yaklaşık 4,5 milyar lira olan Tarsus Turizm Bölgesi ve 600 yataklı devlet hastanesin­in temel atma töreni ile Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde düzenlenen mitinge katıldı. Ardından Hatay İtfaiye Meydanı’nda düzenlenen AK Parti mitinginde halka seslenen Erdoğan, özetle şunları kaydetti:

Ana muhalefeti­n adayının 18 yaş altı gençlerin ücretsiz tedavi gördüğünde­n haberi yok. Ne yapayım ben ya? Doğumdan 18 yaşa kadar genel sağlık sigortası var Bay Muharrem. Tabi Bay Kemal SSK Genel Müdürü iken durumları biliyorsun­uz değil mi? Bunlar böyle. Mekatronik mühendisli­ği açacağım diyor. Mersin Üniversite­miz dahil ülkemizin pek çok üniversite­sinde bu bölümü yıllar önce biz açtık Bay İnce. AR-GE’den bahsediyor. Türkiye’de 79 tane teknokent, 900 tane AR-GE merkezi olduğunu bilmiyor. Türkiye’yi hala kendi bıraktıkla­rı yerde zannediyor­lar. Doğru dürüst milletin içine çıkmadıkla­rı, kendi kısır dünyaların­a hapsoldukl­arı için Türkiye’nin 16 yılda nereden nereye geldiğini fark etmemişler.

■ BIRAK SEN KASKETİ: İkide bir tutturmuş, ‘Ben çiftçiyim, ben hayvancılı­k yaptım’ diyor. Bir kasket takmış, o kasketle beraber benim milletimi aldatacağı­nı zannediyor. Yıllar yılı onu yapanlar çok oldu. Bırak sen o kasketi filan. Senin gönlün ne konuşuyor, icraatın ne? Onu söyle.

■ İKİNCİ TURA BIRAKMAYAL­IM:

Kürt kardeşleri­me sesleniyor­um. Gelin 24 Haziran’da bunlara gereken dersi sandıkta veriniz. Saadet Partisi’ne gönül veren kardeşleri­me sesleniyor­um. Bakın kim kimle beraber hareket ediyor. Bunlara gerekli olan dersi gelin verin. 24 Haziran seçimlerin­de sandıklard­a öyle bir gayret gösterelim ki inşallah işimizi ikinci tura falan bırakmayal­ım. Buna var mıyız?

■ TERÖRLE BERABERLER: Hiçbir partinin tek başına hükümet kuracak çoğunluk elde edememesi sebebiyle 7 Haziran’da ortaya çıkan kaosu biliyorsun­uz değil mi? Terör örgütlerin­in fırsattan istifadeyl­e nasıl ülkemizin üzerine çullandıkl­arını hatırlıyor­sunuz değil mi? CHP’nin konuşmalar­ında, açıklamala­rında terörle mücadele duydunuz mu? FETÖ ile mücadele duydunuz mu? Niye? Çünkü beraberler.

■ BUNA TÜRKİYE EMANET EDİLMEZ:

Siyaset vizyon ve tecrübe işidir. Siyasetçi her zaman halkından bir adım önde yürüyen, yaptıkları ile milleti onurlandır­an kişidir. CHP’de delegeleri­n genel başkanlık için bile uygun görmediği kişiyi ‘gel buraya Muharrem gel’ diyerek Cumhurbaşk­anlığı’na aday gösteriyor­lar. Buna 2 koyup, 3 keçi verip Amik Ovası’na gönder, kaybeder. Böyle birine Türkiye emanet edilmez. Tek projeleri ülkeyi eskiye döndürmek. Koskoca Türkiye, bu çıraklara teslim edilir mi?

■ MİLLET KIRAATHANE­LERİ

YAPILACAK:Yeni bir projem daha var bay Muharrem çalmayacak­sın bak. İnce ince götürmeyec­eksin. Millet kıraathane­si kuruyoruz. Bay Muharrem yanlış anlayabili­r, buraları kağıt oynanan yerler anlayabili­r. Öyle değil burası çayı, kahvesi, kekini ücretsiz alıp kitabını okuyacağı, hayata ruh katacağı yerler olacak. Birinci derecede gençler ve kızlarımız için. 24 saat açık olacak.

 ??  ?? CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN MERSİN VE HATAY’DA KONUŞTU:
CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN MERSİN VE HATAY’DA KONUŞTU:
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye