Sabah

<ENI OTELLER ADA\A OLAN TALEBI ARTıRDı

- betul.alakent@sabah.com.tr

DOĞASI, denizi ve coşkulu eğlence hayatıyla Türk ve yabancı turistin gözdesi olan Kuzey Kıbrıs’ta yeni açılan oteller talebi daha da canlandırd­ı. Hali hazırda 22 bin yatak kapasitesi­ne ulaşan yavru vatanın yatak kapasitesi­nin yılsonuna kadar 24 bine çıkacağını belirten turizmcile­r, açılan her yeni otelin adaya olan ilgiyi daha da artırdığın­ı söyledi. Kuzey Kıbrıs Ekonomi ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Kuzey Kıbrıs’ı 2016 yılında hava ve deniz yolu ile toplamda 1 milyon 577 bin 73 kişi ziyaret ederken, 2017’de bu rakam yüzde 10 artarak 1 milyon 734 bin 330’a çıktı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet­i’ne en çok ziyaretçi gönderen ülke konumunda bulunduğun­u belirterek, “Kuzey Kıbrıs’a giden Türk vatandaşla­rının sayısı 2017’de yüzde 8.7 artış gösterdi. 2016’da Kuzey Kıbrıs’a Türkiye’den 1 milyon 218 bin 232 kişi giderken 2017’de bu sayı 1 milyon 324 bin 248’e çıktı” dedi.

TÜRKLER İLK SIRADA

Bu yılın ilk 4 ayında Kuzey Kıbrıs’a giden turist sayısı yüzde 6.6 artarken, Türkiye’den giden turist sayısının yüzde 9.2 arttığını anlatan Bağlıkaya, “2018’in ilk dört ayında Kuzey Kıbrıs’ı 436 bin 230

Türk vatandaşı ziyaret etti. Yükselişin yıl sonuna kadar devam etmesini bekliyoruz. Çünkü adaya yeni açılan oteller Kuzey Kıbrıs’a ilgiyi artırıyor. İnşa sürecinde bulunan yeni 5 yıldızlı ve nitelikli otellerin de önümüzdeki süreçte hizmete girmesiyle birlikte bu pozitif tablonun süreceğini öngörüyoru­z” şeklinde konuştu.

GELİŞEN DESTİNASYO­N

Bağlıkaya, Kuzey Kıbrıs’ın Türk tatilci için Ege ve Akdeniz bölgelerin­e kıyasla yeni gelişen bir destinasyo­n konumunda bulunduğun­u belirtti. Tur operatörle­rinin Kuzey Kıbrıs’a 2, 3, 5 ve 7 gecelik paket turlar hazırladığ­ını aktaran Bağlıkaya, şöyle konuştu: “Ülkemizden Kuzey Kıbrıs’a kış döneminde gitmeyi tercih edenler genellikle hafta sonu tatilini değerlendi­rmek için giderken yaz döneminde tatil süresi uzamaktadı­r. Adaya 3 gece 4 günlük turlar için talep oluyor. 2 gecelik paket turlar için ortalama fiyat kişi başı 550

TL ile 1.450

TL arasında değişiyor.”

 ??  ??
 ??  ?? EKONOMİ
EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye