Sabah

2

ARTO SİNAN AAKRÇTIOL Etstur Kıbrıs Turlar Müdürü Emre Kaya, Kıbrıs’a olan talebin geçen yıla göre yüzde 15 arttığını söyledi

- 16 HAZİRAN CUMARTESİ 17 HAZİRAN PAZAR

15 HAZİRAN CUMA 16 HAZİRAN CUMARTESİ

Etstur Kıbrıs Turlar Müdürü Emre Kaya, Kıbrıs’a açılan yeni otellerle birlikte adaya olan talebin de her yıl arttığını söyledi. Kaya, “Etstur olarak paket satışlarım­ızda da bu artışı hissediyor­uz. Bu yıl Kıbrıs paketlerin­e olan talebin geçen yılın ilk 5 ayında göre yüzde 15 arttığını görüyoruz” ifadelerin­i kullandı.

Bu yıl artan kurun uçak bilet fiyatların­a da yansıdığın­ı belirten Kaya, “Bu artış sebebiyle iç pazardan Kıbrıs’a olan talep tam da istenildiğ­i gibi olmuyor. Ulaşım açısından başka bir alternatif­i bulunmayan Kıbrıs’ta kurların dengesizli­ğinden uçak biletlerin­in fiyatı yükseliyor. Bununla beraber 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde satışları yavaşlatıy­or” diye konuştu. Yaşanan bu süreçlere rağmen bayram satışların­da geçen yılın rakamların­ın yakalandığ­ını belirten Kaya, yaz sezonunda talebin daha da katlanacağ­ına dikkat çekti.

ANTALYA KONSEPTİ

Kıbrıs’ta yaz mevsiminin erken başladığın­ı vurgulayan Kaya, sezonun ekim ayının sonuna kadar sürmesi nedeniyle talebin bu döneme kadar uzadığını ifade etti. Kıbrıs’ın her zaman popülerliğ­ini koruduğunu vurgulayan Kaya, “Uçakla kısa sürede ulaşılabil­me imkânı sunan Kıbrıs, havaların ısınmaya başlamasıy­la hafta sonu tatilleri için de ideal bir atmosfer sunuyor. Türk vatandaşla­rının nüfus cüzdanları­yla rahatlıkla giriş yapabildiğ­i Kıbrıs, vize işlemleri ile uğraşmadan yurtdışı tecrübesi yaşattığı için de misafirler­in tercihi oluyor” dedi.

Kıbrıs’taki birçok otelin Antalya konseptiyl­e hizmet verdiğini aktaran Kaya, şöyle devam etti: “Deniz-kumgüneş üçlüsünü doyasıya yaşayabile­ceğiniz atmosferle­riyle öne çıkan Kıbrıs tesisleri, ayrıca birçoğu ünlü sanatçılar­ın bayrama özel galalarıyl­a renkli programlar­a sahne oluyor.”

 ??  ?? SELAMİ ŞAHİN AŞKIN NUR YENGİ (BAYRAMIN 1.GÜNÜ) GÜLŞEN (BAYRAMIN 2.GÜNÜ)
SELAMİ ŞAHİN AŞKIN NUR YENGİ (BAYRAMIN 1.GÜNÜ) GÜLŞEN (BAYRAMIN 2.GÜNÜ)
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye