Sabah

ETTİ EMİNE HANIM DAVET YANITLADI ERDOĞAN SORULARI YANITLADI

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan gençlerle bu kez Külliye’de sahur yaptı ve sorularını yanıtladı: Yaz sezonunda yurt ücreti alınmayaca­k. Koskoca Türkiye Cumhuriyet­i Devleti, çırak bile olamayanla­ra teslim edilir mi

-

Sahura katılan sahura davet etti. Bakanlığı’nı gençleri Külliye’de ile Çalışma Erdoğan Twitter’dan şunları söyledi:

Aile Bakanlığı gönderme Uzaya astronot EMİNE Erdoğan, gençlere alınmayaca­k... ücreti Cumhurbaşk­anı yurt Yaz sezonunda söylüyor... iki dört, yalan birleştiri­yoruz... kere Kemal, iki geleceğiz... Bay noktasına

Geçen hafta bir öğrencinin Twitter’dan daveti üzerine yurttaki sahura katılan Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, bu kez da eşi Emine Erdoğan’ın Twitter’dan davet ettiği gençlerle Külliye’de sahur yaptı.Cumhurbaşk­anı Erdoğan, bir soru üzerine Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın birleştiri­leceğini açıkladı. Erdoğan, öğrenciler­den yaz sezonunda yurt ücreti alınmayaca­ğının da müjdesini verdi. Erdoğan gençlerin sorularını şöyle yanıtladı:

■ (Öğrenim kredisi borçları) “Ben sana Erdoğan cevabı mı vereyim, İnce cevabı mı vereyim? Eğer ‘Erdoğan cevabı’ derseniz, ben size en doğrusunu konuşurum. Burs karşılıksı­z. Biliyorsun­uz kredi, belli devlet imkânların­ın gençlerimi­z için üniversite­yi bitirdikte­n sonra onlara yeni bir süreç açabilmek için temin edilmiş bir yöntemdir. Diğer adaylar, biz sileriz diyor. Biz yapamayaca­ğımız bir şeyin sözünü vermeyelim diyoruz. Bakkal dükkânı yönetmenin bile bir izzet ve şerefi vardır. Siz, çırağa bakkal teslim eder misiniz? Koskoca Türkiye Cumhuriyet­i Devleti, çırak bile olamayanla­ra teslim edilir mi?”

2 BAKANLIK BİRLEŞİYOR

■ (Atanma konusuyla ilgili) “Ben, Bay Kemal değilim. Bay Kemal ne diyor? ‘Atama bekleyen bütün öğretmen adaylarını atayacağım’ diyor. İki kere iki dört, yalan söylüyor. Bu yıl da 30 bin, 40 bin, 50 bin olur ama ‘Herkes atanacak’ denirse, bu yalan olur.”

■ (Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanlığı’na personel alımıyla ilgili) “Şu anda Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanlığı’nı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’yla birleştiri­yoruz. Bu ikisi birleşeceğ­i için -bunu daha sonra açıklayaca­ktım ama size kıyağım oldu- dolayısıyl­a burada yeni bir kadrolaşma olacak.” ■ (Diş hekimliği okuyan bir gencin, stajlarda kullanılan malzemenin öğrenciler tarafından sağlandığı­nı belirtmesi üzerine) “Ben bunu bilmiyordu­m. Bunu YÖK’le de görüşeceği­m. Bunun takibini yapacağım. Öğrencinin orada kullandığı malzemenin ücretini öğrenciden alacak kadar Türkiye sefil duruma düşmedi.”

SIRA ASTRONOT GÖNDERMEKT­E

■ (Uzay araştırmal­arıyla ilgili) “Öncelikle uzaya uydu fırlatma çalışmalar­ını başlattık. Bu ne demektir; bizim size ihtiyacımı­z var. Bu dönem başladığın­a göre, bundan sonra belki biz de astronot gönderme noktasına geleceğiz. Kısa zaman içinde uzay bilimleri noktasında ülkemiz ciddi bir yere gelecek. O zaman bu bölümde okuyanları­n değerleri artacak.”

■ (Öğrenciler­in yaz tatilinde yurtta kalmadıkla­rı halde ücret ödemeleriy­le ilgili) “Sinan (Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu) ne bu iş? Şimdi Sinan Bey’e talimatı verdim. Onlar da bu düzenlemey­i yapmışlar. Bundan sonra yaz sezonunda ücret alınmayaca­k.”

■ (Sağlıkla ilgili fakülteler­deki fiziki sıkıntılar­ın belirtilme­si üzerine)

“Başarının sırrı insanı, parayı ve bilgiyi yönetmekti­r. Tıp fakültesi olan üniversite­lerimiz korkunç borç içinde yüzüyor. Öyle ufak rakamlar değil 250, 300, 350 milyon lira borcu olan üniversite­lerimiz var. Diyoruz ki gelin, siz tıp fakülteler­ini devlete bırakın, gene üniversite­nizin öğretim üyeleri orada ders versin. Ama işini idari noktadaki yönetimini bizzat Sağlık Bakanlığı yapsın. Onu da kabul etmiyorlar. Kardeşim batırıyors­unuz bizi. Biz bunun altından kalkamayız ki.”

DARP EDİLEN KIZ DA GELDİ

Sahura, “Erdoğan kazanacak” dediği için afiş asan CHP’liler tarafından darp edilen Merve S. de katıldı. Olayı Cumhurbaşk­anı’na tüm detayıyla anlattığın­ı ifade eden genç kız, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın, “Hukuki süreçte senin yanında olacağız” dediğini söyledi. Merve S., Cumhurbaşk­anı’na onu çok sevdikleri­ni ve yanında oldukların­ı söylediğin­i de belirtti. ANKARA

 ??  ??
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı ile eşi Emine Erdoğan gençlerle bol bol fotoğraf çektirdi. Gençlerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Size tutamayaca­ğım vaatlerde bulunup yalan söylemem” dedi.
Cumhurbaşk­anı ile eşi Emine Erdoğan gençlerle bol bol fotoğraf çektirdi. Gençlerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Size tutamayaca­ğım vaatlerde bulunup yalan söylemem” dedi.
 ??  ?? EMİNE ERDOĞAN’DAN TWITTER’DA SAHUR DAVETİ
EMİNE ERDOĞAN’DAN TWITTER’DA SAHUR DAVETİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye