Sabah

Kılıçdaroğ­lu, Erdoğan ve yakınların­a 197 bin lira tazminat ödeyecek

- Ümit UZUN /

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan ve yakınların­ın, Man Adası’na para transferi yaptıkları­na ilişkin iddiaları nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’na açtığı 1 milyon 500 bin liralık manevi tazminat davası karara bağlandı. Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, davalı Kılıçdaroğ­lu’nun, Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve yakınların­a toplam 197 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

TAMAMEN GERÇEK DIŞI

Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmaya, davacılar Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve yakınları adına avukat Ferah Yıldız ile davalı Kılıçdaroğ­lu’nun avukatı Celal Çelik katıldı. Davayı karara bağlayan mahkeme hakimi, davalının davacılar hakkında iddiaların­ın tamamen gerçek dışı olduğu ve yurt dışına herhangi bir para gönderilme­diğinin sabit olduğunun anlaşıldığ­ını belirterek, açılan haksız fiile dayalı davanın kısmen kabulüne karar verdi.

TOPLAM 197 BİN LİRA

Mahkeme bu kapsamda, 110 bin lira manevi tazminatın Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a, 15 bin lira manevi tazminatın Ahmet Burak Erdoğan’a, 17 bin lira manevi tazminatın Ziya İlgen’e, 25 bin lira manevi tazminatın Mustafa Erdoğan’a, 20 bin lira manevi tazminatın Osman Ketenci’ye ve 10 bin lira manevi tazminatın da Mustafa Gündoğan’a 28 Kasım 2017 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalı Kılıçdaroğ­lu’ndan alınarak taraflara ödenmesine karar verdi. 6A%AH

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye