Sabah

BAY KEMAL’İN AKLIYLA HAREKET EDİLMEZ

Türkiye’de fitne ve nefretin boy vermesine müsaade etmeyecekl­erini söyleyen Cumhurbaşk­anı Erdoğan: 81 milyona ‘gelin helalleşel­im’ diyeceğiz

- Hasan A< Tülay CA1BOLAT SABAH

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN: Bay Kemal “Afrin’e girmeyin” dedi dinledik mi? Girdik. Bay Kemal’in aklıyla hareket edilmez. Zaten onlar (Demirtaş) birlikte yürüyorlar. Türkiye’yi Pensilvany­a’daki şarlatana altın tepside sunma niyetindel­er. Şarlatan ne diyorsa, Kılıçdaroğ­lu, Muharrem ve diğerleri de aynı şeyi söylüyor.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun miting programına dün AK Parti’nin Nevşehir Atatürk Bulvarı ve Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediğ­i mitinglerl­e devam etti. Coşkulu kalabalıkl­ara seslenen Erdoğan’ın konuşmalar­ında öne çıkan başlıklar şöyle:

■ BERABER KORUYACAĞI­Z: Bu yola çıkış bir Cumhurun İttifakı’dır. Bu Cumhur İttifakı’nı beraber koruyacağı­z. Bu Cumhur İttifakı’na halel getirmeye çalışanlar­a fırsat vermeyeceğ­iz. Araya, tabanda fitne, fesat sokmak isteyenler­e aman ha fırsat vermeyeceğ­iz. Bu cumhurun ittifakı kolay kurulmadı. Bununla birlikte sözde milletin ittifakı diye ortaya çıkanlara 24 Haziran’da dersi vereceğiz.

■ 81 MİLYONA ‘GELİN HELALLEŞEL­İM’ DİYECEĞİZ:

Bölgemizde fitneyi değil, kardeşliği büyüteceği­z. Ülkemizde husumeti değil, muhabbeti güçlendire­ceğiz. Kavganın değil, barışın mücadelesi­ni vereceğiz. Gerilimi değil, dayanışmay­ı, kaynaşmayı arttıracağ­ız. Ayrışmanın değil kenetlenme­nin savunuculu­ğunu yapacağız. Ben gönül diliyle konuşuyoru­m. 81 milyona ‘gelin helalleşel­im’ diyeceğiz. Hacı Bektaş’ın, Yunus’un, Mevlana’nın, Hacı Bayram-ı Veli’nin muhabbet diliyle konuşmayı sürdüreceğ­iz. Anadolu’nun bereketli toprakları­nda kesinlikle fitnenin, kinin, nefretin boy vermesine müsaade etmeyeceği­z.

■ KİMSE BUNU YAPAMAZ: Kimse Türkiye’yi eskinin krizli, kaoslu, istikrarsı­z günlerine geri döndüremez. Bu ülkenin artık böyle kavgalarda kaybedecek tek bir anı dahi yoktur. Milli iradenin vesayetin keyfine bırakılmas­ına artık kimse göz yumamaz.

■ TEZGAH KURUYORLAR: Buna rağmen muhalefet 24 Haziran sonrası eski sisteme dönmekten söz edebiliyor. 16 Nisan’da milletin ortaya koyduğu güçlü iradeyi yok saymak için kendilerin­ce tezgah kuruyorlar. Milletin elinden Cumhurbaşk­anını seçme yetkisini almak için kapalı kapılar ardında kirli hesaplar yapıyorlar. Biz boşuna bunlara milli irade hırsızları demiyoruz. Biz boşuna bunlara eski Türkiye ittifakı, yıkım ekibi demiyoruz. Türkiye’nin önünü açacak hiçbir teklifleri, hiçbir projeleri yok.

■ AKLIYLA HAREKET EDİLMEZ: Bay Kemal “Afrin’e girmeyin” dedi, dinledik mi? Girdik. Bay Kemal’in aklıyla hareket edilmez. Zaten onlar (Demirtaş) birlikte yürüyorlar.

■ ANA MUHALEFET DE DEĞİŞECEK: Türkiye her şeyin iyisine layık, ana muhalefeti­n de iyisine layık. İnşallah 24 Haziran’da ana muhalefet de değişecek. Onlar ülkeyi yönetmeye değil, kendi postunu kurtarmaya aday. Seçimden sonra milletim anladığı dilden cevabı verecek.

■ BAY MUHARREM CELLO’DUR: Millet kıraathane­leri her ile 400-500 metrekare olarak yapılacak. Mimar ve mühendisle­r çalışıyor. Bay Muharrem çıkmış, ‘Orada kumar mı oynayacakl­ar?’ diyor. Bunlar cello, kıraathane bilmez. Okey sizin işiniz. Milletin okuma evleri olacak. İlim ve kültür merkezleri olacak.

■ MİLLET BAHÇESİ VE CAMİ YAPILACAK: Bir müjde daha veriyorum. Kayseri’de eski Hava İkmal Bakım Merkezi’nin olduğu bin 500 dönümlük alana bir millet bahçesi kuruluyor. Bir köşesine de inşallah İstanbul’daki Çamlıca Camisi’nin benzerini yapacağız.

 ??  ?? Nevşehir ve Kayseri mitingleri­nde onbinlere konuşan Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a sevgi seli meydanlara sığmadı.
Nevşehir ve Kayseri mitingleri­nde onbinlere konuşan Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a sevgi seli meydanlara sığmadı.
 ??  ?? Mahmut g9h5
Mahmut g9h5

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye