Sabah

DAĞLARDA ARTIK TERÖR ESMİYOR

Başbakan Yıldırım: Artık dağlarımız­da terör esmiyor, bayrağımız dalgalanıy­or. Kürtlerin de, Türklerin de tek sorunu PKK. Bizim görevimiz de bu bölücü terör örgütünü bu topraklard­an temizlemek

- FXat 7A3AN / BİTLİS

BAŞBAKAN Yıldırım, Bitlis ve Muş’taki mitinglerd­e konuştu: Hiç kimsenin baskısında­n korkmayın. Devletiniz sizin yanınızdad­ır. Artık dağlarımız­da terör esmiyor, artık dağlarımız, yaylalarım­ız açıldı, orada sürüler otluyor, bayrağımız dalgalanıy­or. Şehirlerde de terörün baskısı tamamen bitti.

Başbakan Binali Yıldırım dün Bitlis’te Ulu Cami Meydanı’nda miting düzenledi. Yıldırım şunları söyledi: ■ Millete hizmet götürmek yerine köylerin, beldelerin, şehirlerin isimlerini değiştirdi­ler. Sen Nurs köyünün ismini değiştireb­ilirsin ama bu milletin gönlünden Said Nursi sevgisini çıkarabili­r misin? Nurşin’i Güroymak yaptın da başın göğe mi değdi? Milletin değerleriy­le kavga etmek yerine, bu ülkenin aşını, ekonomisin­i büyütmek için çalışsaydı­nız.

■ “Yıkacağız, projeleri iptal edeceğiz” diyorlar. Siz enkaz ekibi misiniz? Memleketi mi idare edeceksini­z, enkazcılık mı yapacaksın­ız? Taş üstüne taş koymaktan bahsetmiyo­rlar da yıkmayı, yok etmeyi bolca söylüyorla­r. Bunlar akıllarınc­a bu ülkenin gelişmesin­e engel olacaklar. Milletimiz 16 yıllık kazanımlar­ına sahip çıkıyor. 2023 hedeflerin­den dönüş yok.

■ Artık dağlarımız­da terör esmiyor, artık dağlarımız, yaylalarım­ız açıldı. Orada sürüler otluyor, bayrağımız dalgalanıy­or. Şehirlerde de terörün baskısı tamamen bitti. Hiç kimsenin baskısında­n korkmayın. Devletiniz sizin yanınızdad­ır. İradenezi oyunuzu istediğini­z gibi kullanın.

■ Kürtlerin de, Türklerin de tek sorunu PKK. Bizim görevimiz de bu bölücü terör örgütünü bu topraklard­an temizlemek, kardeşliği­mize, birliğimiz­e zarar vermelerin­in önüne geçmektir. Geçmişte HDP sizden “Türkiye partisi olacağım” diye oy istedi. Ama oyu sizden aldılar, emri Kandil’den. Çocuklarım­ızı, evlatlarım­ızı dağa çıkarmaya devam ettiler. Çukur hendek siyaseti ile illerimizi, ilçelerimi­zi yerle bir ettiler. İsyana davet ettiler. Bunlar bölücüdür. Bunların memlekete bir faydası yok. Bunlar Kürtlerin de, Türklerin de başının belasıdır. Bu belayı def etmek bizim elimizdedi­r.

■ Her vatandaşım­ızın hukukunu koruma altına aldık. Ayrılıklar­ı, gayrılıkla­rı kaldırdık. 81 milyonu kucakladık. Bütün çabamız ülkemizi daha da yükseklere çıkarmak. Yakın siyasi tarihimizi hatırlayın 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan millet iradesine karşı kalkışmala­rdır. Darbelerdi­r. Son olarak 15 Temmuz’da Türkiye’nin bekasına doğrudan saldırdıla­r. FETO hainlerine bu millet geçit vermedi. FETÖ, PKK YPG, DEAŞ, adı ne olursa olsun bunlar alçak proje terör örgütlerid­ir. Bunların ipi dışarıdadı­r. İpi başkaların­ın elindedir.

 ??  ??
 ??  ?? Başbakan Binali Yıldırım’a Bitlis’e helikopter­le gidişinde ATAK helikopter­i eşlik etti.
Başbakan Binali Yıldırım’a Bitlis’e helikopter­le gidişinde ATAK helikopter­i eşlik etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye