Sabah

Tüm emeklilere temmuzda çifte zam

YÜZDE 4

-

Bugünlerde bin liralık ikramiyele­rini cebine koyan emeklileri­n temmuz zammı da adım adım yaklaşmaya başladı. İlk 5 aylık enflasyonu­n belli olmasıyla birlikte zam oranları şekilleniy­or. İlk 5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri­ne yüzde 6.39 zam, memurlara ve memur emeklileri­ne yüzde 3.5 artışa ilaveten yüzde 2.39 fark göründü. Haziran enflasyonu­na göre zam oranının yüzde 7’yi bulması bekleniyor. Bu durumda fark yüzde 3’e çıkacak. Haziran enflasyonu sıfır çıkarsa bu oranlar uygulanaca­k.

3 TEMMUZ’DA KESİNLEŞEC­EK

Hem emeklileri­n hem de memurların zam oranları için enflasyon temel belirleyic­i. İlk 6 aylık TÜFE verisi; SSK ve Bağ-Kur emeklileri­nin zam oranını gösterecek, memurların ve memur emeklileri­nin de yüzde 3.5 toplu sözleşme zammına ilaveten alacağı enflasyon farkını ortaya koyacak.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı mayıs ayı enflasyon verilerine göre; ocakmayıs endeks değişimi yüzde 6.39 olarak gerçekleşt­i. İlk 5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri­nin temmuz zammı yüzde 6.39 olarak görünüyor. 3 Temmuz’da ise kesin rakam ortaya çıkacak.

Memurların ve memur emeklileri­nin de temmuzda enflasyon farkı alabilmesi için ilk 6 aylık TÜFE'nin yüzde 4'ü aşması gerekiyord­u. İlk 5 aylık enflasyona göre yüzde 2.39 fark oluştu. Bu fark memur ve memur emeklileri­nin zammına ilave olarak verilecek.

 ??  ?? FAR8K ERDEM YAZDI
FAR8K ERDEM YAZDI
 ??  ?? EMEKLI MEVCUT MAAş % 6.39 ZAMLı + EK öDEME YüZDE 7 ZAMLı +EK öDEME
EMEKLI MEVCUT MAAş % 6.39 ZAMLı + EK öDEME YüZDE 7 ZAMLı +EK öDEME
 ??  ?? )arXk ERDEM
)arXk ERDEM
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye