Sabah

Hayali odayı otelin müdürüne sattılar

Daha önce kendilerin­i hâkim savcı gibi tanıtıp yüzlerce kişinin parasını çalan dolandırıc­ılar şimdi de sahte Instagram hesaplarıy­la tanıttıkla­rı otel odalarını satma vaadiyle vatandaşla­rı dolandırıy­or

-

Bodrum Bardakçı Koyu’ndaki Bay Resort Elite Hotel’i tanıtarak Instagram’da sahte hesap açan ve inandırıcı olsun diye takipçi satın alan dolandırıc­ılar, otelin odalarını satışa çıkarıp rezervasyo­n yaparak haksız kazanç elde etti. İhbar üzerine dolandırıc­ılığı fark eden otelin satış müdürü Murat Kuday, dolandırıc­ılarla temasa geçti ve süreci anlamak için oda ayırttı. İşletme sahibi Nurettin Özdemir dolandırıc­ılarla ilgili Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusund­a bulundu. Özdemir “Bizim otelimizi bize ballandıra ballandıra anlatıp tatil için satış yaptılar. Yılların turizmcisi­yim, böyle bir sahtekârlı­kla karşılaşma­dım. Sezon başlarken bu üçkâğıtçıl­ığın tespit edilmesi hem bizim hem de Türk turizmi için önemli. Hem turizmcile­r hem de tatilciler bu sahtekârla­ra karşı uyanık olmalılar” dedi. İşte söyledikle­ri:

■ Arkadaşlar­ımız otelin tanıtımı ve satışı için açtıkları Instagram hesabının sonuna 1 rakamı eklenerek satış yapıldığı ihbarını alıyor. Bana söyledikle­rinde ‘Nasıl olur’ diyerek inanmak istemedim. Ancak hesabı gösterdile­r. Sonra da satış müdürümüz arayıp, rezervasyo­n yapmak istediğini söyledi. Pişkin bir şekilde kendi otelimizin müdürünün rezervasyo­nunu yaptılar. Telefon konuşmalar­ını kaydettik. Adımıza açılan sahte Instagram hesabının görüntüler­ini de aldık.

■ Sezona çok iyi başladığım­ız ve rekorları kıracağımı­z bir dönemde bu ve bunun gibi sahte hesaplara dikkat edilmesi gerek. Biz bunu fark edip önlem aldık. Hem işletmecil­er hem de müşteriler özellikle sosyal medya hesapları üzerinden rezervasyo­n yaparlarke­n çok dikkatli olmalı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye