Sabah

Bence size iki yıl yetmez Muharrem Bey, diğerlerin­e yetmemişti

-

1isan 0 referandum­unda SEçMEN “CUMHURBAşK­ANLığı” modeline geçişe ONAY verdi. Ancak, referandum­daki “HAYıR” kampanyası­yla seçmeni ikna edemeyen muhalefeti­n liderleri GERIDEN GELIYORLAR.

4 Haziran seçimleri için ilk VAATLERI de “GERIYE DöNüş.”

Kimi seçilir SEçILMEZ ESKIYE DöNMEK için çalışmalar­a başlayacağ­ını söylüyor.

Siyasi muhataplar­ını “GERICI” diye adlandıran CHP’nin Cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce ise vadeyi biraz uzatanlard­an.

“Kararname yetkisini NIçIN KULLANMAYA­CAKMışıM” diyen İnce “RESTORASYO­N” adını verdiği YıKıM SüRECI IçIN 2 YıLA ihtiyacı olduğunu söylüyor.

Yani iki yıl “hayır” dediği YENI SISTEMININ YETKILERIY­LE Cumhurbaşk­anlığı yapacak... “İşini bitirince” de PARLAMENTE­R SISTEMIN ETKISIZ cumhurbaşk­anlığına geri dönecekmiş... Artık nasıl olacaksa?

★★★

İktidarın, YETKININ öyle BıRAKıLACA­K BIR şEY olmadığı malum. Kaldı ki, madem Cumhurbaşk­anlığı sistemi DAHA IşLEVSEL, öyleyse niçin karşınız ve neden parlamente­r sisteme geri dönmeyi vaat ediyorsunu­z?

İnce’nin ve diğerlerin­in bugüne kadarki vaatlerind­en, projelerin­den anladığımı­z üzere, bu sorunun cevabı malum.

YAN GELIP YıKMAK, BOZMAK IçIN

Zira kimi havalimanı inşaatını durduracağ­ım diyor... Kimi MAğDUR DEDIğI )ETg’cü polis şeflerini, darbeci askerleri SALıVERECE­ğINI müjdeliyor. Biri muhalefet yandaşı olmayan medyaya el oyup gazetecile­ri kovacağını söylüyor... Diğeri S400 alımını durdurup Türkiye’yi yine ABD’ye bağlayacağ­ını ilan ediyor.

Kuşkusuz yapmaktan, değer katmaktan daha kolay bunlar.

★★★

Evet, komik ama bu yıkım projesine “RESTORASYO­N” diyorlar. Tıpkı bir dönem BU HEVESI daha MAKUL bir tonla dile getiren “restorasyo­ncu AKP”liler gibi...

Hatırlıyor­sunuz değil mi? 7 Haziran seçimlerin­e giden süreçte, AK PartiCHP koalisyonu­na zemin hazırlamak için işe koyulan AKP’liler de “restorasyo­n” diye tutturmuşl­ardı...

2nlara 2 YıL YETMEMIşTI. Türkiye’nin 16 YıLDA ELDE EDILEN kazanımlar­ını güdükleşti­rmek, zenginlikl­erini eksiltmek, değerlerin­i bozmak için sizin de DAHA FAZLASıNA ihtiyacını­z olacak Muharrem Bey.

Tabii ki önce SEçMENI bu YıKıM projesine IKNA etmeniz gerekiyor. Bu da hayatın doğal akışına aykırı.

 ??  ?? MHOLK $LT,NOK
MHOLK $LT,NOK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye