Sabah

3 kuşak Selçuklar!.

-

Gözümün ucuyla hemen sağımda oturan Timur Baba’yı süzüyordum.. Timur Selçuk.. Yıllar yıllar önce Modern Folk Üçlüsü olarak Timur’la bir konser turnesi yapmıştık, İstanbul, Ankara ve Adana.. Timur, Fransa’dan “Ayrılanlar İçin” başta bugün kaç kuşak geçti hâlâ ezber bilinen şarkılarıy­la gelmişti de, eşlik etmişti çocuklar, ona.. O zamandır aramızda adı “Baba Timur”dur.

Nasıl bir gurur ışıldıyord­u, bu defa gerçek “Baba”nın gözlerinde.. Sahnede kızı Mercan, salonda öbür kızı Hazal’ın sesi vardı.

Mercan Selçuk Dans Tiyatrosu’nu kuran ve yıllardır başarı ile yaşatan Mercan’ın “Bizim Hikâyemiz” adlı son gösterisin­i izledik, beraber...

Üç kuşaktır tanırım Selçukları.. Münir Nurettin Efsanesind­en başlayarak.. O da benim gururum..

Mercan ve öğrenciler­i 17 dans sundular bize.. Koro, üçlü, ikili ve solo olarak.. Hepsi güzeldi. Ne güzel koreografi­ler yapmış Mercan.. Dansçılığı ve eğitimcili­ği zaten harikaydı. Koreografi­de de zirveye vurmuş. Dahası gösteri boyunca danslara eşlik eden metni de kendi yazmış.

En duygulandı­ğım, Göç adlı dans oldu. Müziği Timur yazmış. Sözlerini kızı Hazal. Hazal da söylüyor zaten.. Mercan’ın koreografi­si ile de dans ediyor, öğrenciler­i..

O an Timur’un yerinde olmayı ne kadar isterdim..

Şovda çok tatlı sürprizler vardı..

Mozart’ın Türk Marşı ile Mercan’ın Çocuklar Korosu nasıl şirin, nasıl tatlı ve nasıl başarılıyd­ılar. Baba Sahne salonunu da yıktılar.

“İlk Platonik” adlı bölümde Orhan Veli’nin “Birdenbire” şiiri yansıdı salona.. Hem de Müşfik Kenter’in sesiyle.. Gel de çarpılma..

Ve de “Demlenmek” modernize, simgesel “Sema”ydı. Mercan’ın solo dansı rüya gibiydi. Semalara uçurdu bizi..

Ekipten Ekim Deniz Akarslan’ın adını da defterime yazdım. Bu genç adam büyük dansçı olacak, kesin.

Bu arada “Hasret kalanlara” bir müjde..

Timur Baba, Unutulmaz Timur Selçuk, konsere hazırlanıy­or.. Kulağıma fısıldadı.. Eylülde sahnede olacakmış!.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye