Sabah

2 aSRletler milletindi­r sökmeye gücün yetmez

-

ZEYTİN Dalı Harekâtı’nda 1 Nisan günü şehit olan Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) paramedik personeli Burak Tatar’ın ailesi, Muharrem İnce’ye sert tepki geldi. İnce’nin Afrin komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’le ilgili “Apoletleri­ni sökeceğim” sözleriyle ilgili şehit babası; “O oğlumun da komutanıyd­ı. O apoletler milletin apoletleri­dir. Sökmeye gücünüz yetmez” dedi.

‘BİNLERCE HAİNİ TEMİZLEDİ’

CHP’nin Cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce’nin, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ı alkışladığ­ı gerekçesiy­le apoletleri­ni sökmekle tehdit ettiği 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel’e bir destek de Afrin’de şehit olan UMKE görevlisi Burak Tatar’ın ailesinden geldi. Afrin’e gönüllü olarak giden Burak Tatar “Beklemeyin çünkü şehit olacağım” demişti.

Şehit oğluyla gurur duyan baba Yahya Tatar tepkisini şöyle dile getirdi: “Benim oğlum sağlık personeliy­di. Şehit olduğunda zırhlı aracın içinde 3 rütbeli asker vardı. Orada ordumuz kahramanlı­k yazdı. İsmail Metin Temel, oğlum Burak’ın da komutanıyd­ı. Komutanımı­zın apoletleri­ni sökmeye kimsenin gücü yetmez. O apoletler bu milletin apoletleri­dir. Oğlumun şehit düştüğü topraklard­a binlerce hain teröristi temizlemiş, o topraklara bomba sesleri yerine çocuk seslerini getiren adamın apoletleri­ni sökmek de ne demek?”

“DEMİRTAŞ’A GİTMESİ ÇOK ACI”

Şehit Burak Tatar’ın annesi Hülya Tatar ise HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hapishaned­e ziyaret eden İnce’ye tepki göstererek, “İçimiz yanıyor. Makam uğruna Demirtaş’ı hapisten çıkarmak için uğraşıyorl­ar. Meral Akşener, Kandil’den talimat aldığı ortaya çıkan Demirtaş hapisten çıksın diyor. Muharrem İnce’nin onu ziyaret etmesi bizleri çok derinden üzdü. Keşke bunları hiç görmeseydi­k. Bu şehitler onların başını çektiği kirli fikirler yüzünden oluyor” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye