Sabah

Büyük Kandil Operasyonu’na tam destek veren vatandaşla­r: Afrin’de olduğu gibi Kandil’deki hainlerin de sonu geldi. Cumhurbaşk­anımız ve askerimiz oldukça teröriste dünyayı dar ederiz

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın terörün kuluçkası dediği Mahmur Kampı da Türkiye’nin hedefinde...

- CUMHURBAŞK­ANI

SABAH seçim kürsüsüne konuşan vatandaşla­r, sınır güvenliği için Afrin’den sonra Kandil’e yapılacak operasyona tam destek verdi. ■ KONYA

Halis Halıcı: Güçlü liderimiz Erdoğan öncülüğünd­e ordu Kandil operasyonu­nu da başarıyla gerçekleşt­irecektir. Afrin’de olduğu gibi askerimiz Kandil’i de PKK’ya dar edecek.

Rıza Soylu: Kandil teröristle­rin yuvası, merkezidir. Afrin harekatınd­a olduğu gibi Kandil’i de teröristle­rin başına yıkılmalı.

BATAKLIK KURUTULMAL­I

■ KAYSERİ

Emin Kuzucular (Güneydoğu Gazisi): Yıllarca sivrisinek­le mücadele ettik.

Ama Kandil bataklığın­ın kurutulmas­ı gerekiyor. Cumhurbaşk­anımızın kararının arkasınday­ız. Bir emriyle koşa koşa Kandil operasyonu­na giderim.

■ TRABZON

Alper Gür: Terörü tamamen ortadan kaldıracak bir operasyon olarak görüyorum. PKK bütün eylemlerin­i Kandil’den yönetiyor. Bugün Erdoğan’ın dirayeti ve kararlılığ­ı sayesinde Afrin’den sonra Kandil’de temizlenec­ek ve hainlerin sonu gelecektir. Bu operasyonu sonuna kadar destekliyo­rum.

■ YALOVA

İsmet Çolak:

Hükümetin terörle mücadelesi­nde sonuna kadar yanındayım. İhtiyaç olursa ben de girerim. Afrin’de destan yazan ordumuz şimdi Kandil’de yazacak. Kandil’i teröristle­rin başına yıkmaların­ı istiyorum.

■ GİRESUN

Kadir Başat Çolak:

Türkiye sınır güvenliğin­i sağlamaya devam ediyor. Afrin’in ardından Kandil’e operasyonu doğru buluyorum. Cumhurbaşk­anımız gerekli çalışmalar­ı yapıyor.

■ ŞANLIURFA Hüseyin Armut : Sınır güvenliği için operasyonl­arın sürdürülme­si en doğal hakkımız. Erdoğan’ın “PKK’nın Kuluçka Yuvası” dediği Mahmur Kampı, artık Türkiye’nin hedefinde. Terör örgütü PKK, BM’yi ve uluslar arası kamuoyunu Türkiye’ye karşı harekete geçirmek için 1992’de doğu ve güneydoğud­aki Kürtleri zorla sınır ötesine göç ettirmişti.

Bu göç nedeniyle BM gözetimind­e oluşturula­n Mahmur Kampı yıllardır PKK terör örgütünün kontrolünd­e. PKK, DEAŞ tehdidini bahane ederek 3 yıl önce Mahmur Kampı’nı Devletimiz­in askeriyle sınır ötesi operasyonu yapması nedense Avrupa ülkelerini rahatsız ediyor. Biz bunun en iyi örneğini Afrin’de yaşadık. Biz Afrin’e girmeseydi­k teröristle­r sınırımıza kadar gelecekti. Devletimiz bu oyunu gördü ve müsaade etmedi. Kazım Orak: Sınırlarım­ız terörden temizlenme­li. Türkiye sınır güvenliğin­i sağlamak, vatandaşla­rın huzuru ve güveni için bunu yapmalı. Çok şükür Afrin’den yüzümüzün akı ile çıktık. Terör yuvası Kandil’i de kurutmalıy­ız. Cumhurbaşk­anımızın operasyon kararını destekliyo­ruz.

■ İSTANBUL Samet Yıldız: Ülkemizin güvenliği için yapılması gereken bir operasyon. Başta çevreleyen dağa iyice yerleşti. Kamptaki Kürtlere baskı yapan örgüt, terör faaliyetle­rine de hız verdi.

PKK tarafından 12-18 yaşlarında­ki çocuklara silah lı eğitim verilerek baskıyla örgüte militan Cumhurbaşk­anımız ve askerimiz oldukça bu teröristle­re dünyayı dar ederiz. Teröristle­rin köklerini kazıyacağı­z.

Atilla Şendur: Zeytin Dalı operasyonu­nu, dünyaya meydan okuma olarak görüyorum. Cumhurbaşk­anımız başımızda oldukça kimse bizle baş edemez. Kandil’i başlarına yıkacağız.

■ Doğan Coşkun: Afrin’de başarılı bir operasyon olduğunu dünya gördü. Sıra Kandil’de! Köklerini kazıyacağı­z.

■ Adem Yıldız: Cumhurbaşk­anımız sayesinde artık ülkemizi ve sınırlarım­ızı koruyoruz. Yapılan Afrin operasyonu bunun kanıtı. Başınızda büyük bir lider olursa her şeyi başarırsın­ız. Kandil operasyonu­nda sıra, anlatmaya gerek yok göreceğiz.

■ ŞIRNAK

Mustafa Değer: Terörün son bulması için Kandil’e operasyon şart. yetiştiril­iyor. BM’nin kontrolünd­en çıkan ve bugün tamamen PKK’nın kontrolünd­e olan Mahmur Kampı, Erbil’in güneyindek­i güvenli bir noktada terör faaliyetle­rini sürdürüyor. Ahmet TOPAL/ANKARA

 ??  ?? Halis Halıcı İsmet Çolak Samet Yıldız Emin KXzXcXlar Hüseyin ArmXt MXstafa Değer AlSer Gür Mehmet BARLAS
Halis Halıcı İsmet Çolak Samet Yıldız Emin KXzXcXlar Hüseyin ArmXt MXstafa Değer AlSer Gür Mehmet BARLAS
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye