Sabah

Akşener kimin çırağı?

-

İP GEnEl BAşkAnı vE CumHurBAşk­Anı ADAyı Meral Akşener, rAHmEtlI Demirel’In mEmlEkEtI IspArtA’DA konuşurkEn şöylE DIyorDu: “Erdoğan bugüne kadar rakiplerin­i kendi seçti. Ama şimdi karşısına öyle bir rakip çıktı ki, hem rahmetli Türkeş’in hem de Demirel’in çırağı...” SIyAsEtI BIrAz tAkIp EDEnlEr BIlIr, AkşEnEr’I HErkEs 1994 sonrAsı

Tansu Çiller’lE tAnıDı. O tArIHtE Demirel CumHurBAşk­Anı, rAHmEtlI Türkeş DE pArtIsInIn BAşınDAyDı. PEkI, AkşEnEr Bu IkI sIyAsI lIDErlE çAlıştı mı kI “çırak” olsun? Bu Durumu EskI BIr ülküCüyE sorDum, CEvABı çok sErttI:

“İkisi de doğru değil, külliyen

yalan. ZIrA DYP’yE 1994’tE DEmIrEl AyrılDıktA­n sonrA GIrDI. DEmIrEl’E En muHAlIF olDuğu zAmAnDA ÇIllEr’In En yAkınıyDı, ÇIllEr’In MEHmEtçIk VAkFı’nın BAşkAnı, İçIşlErI BAkAnı’yDı, BAkAnkEn onA ‘ABlACım’ DIyE HItAp EDErDI, AğAr’ın kızının CEnAzEsInD­E koskoCA İçIşlErI BAkAnı GIttI ÖzEr ÇIllEr’In ElInI öpüp BAşınA koyDu. 2001’E kADAr DA ÇIllErCIyD­I. TürkEş MHP GEnEl BAşkAnıykE­n MHP’lI olmADı BIlE. MHP’yE DE TürkEş ölDüktEn sonrA GIrDI. YAnI, DEmIrEl’lE DE TürkEş’lE DE HIç sIyAsEt yApmADı. Ona belki ‘Çiller’in çırağı’, ‘Bahçeli’nin de elemanı’ denebilir.”

NE DIyElIm, ustAsı olmAyAnlAr­A sığınmAsı sIyAsEttE Hâlâ çırAk olDuğunu GöstErIyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye