Sabah

TİKA’dan 5 kıtada 25 bin proje

- Derviş UĞURLU/SABAH

TÜRK İşbirliği ve Koordinasy­on Ajansı (TİKA) kurulduğu 1992'den bu yana 5 kıtada 170'e yakın ülkede 25 bin proje gerçekleşt­irdi. Dünyanın dört bir yanında Türkiye'yi tanıtan ve mazlumlara yardım eli uzatan TİKA'nın çalışmalar­ı 2002'den sonra arttı ve 20 binden fazla proje bu dönemde gerçekleşt­irildi.

Yurtdışınd­a herhangi bir ülkeye gidildiğin­de anne çocuk sağlığı, su ve sanitasyon, tarım, hayvancılı­k, eğitim, turizm, ormancılık, bilişim, mesleki eğitim, restorasyo­n ve kültürel mirasın korunması gibi pek çok sosyal, iktisadi, idari ve kültürel alanda TİKA'nın projelerin­e rastlamak mümkün.

Arakan krizinde TİKA, Arakan'da insani yardım götürmesin­e izin verilen tek uluslarara­sı kuruluş oldu. TİKA, hem Myanmar içinde hem de şu ana kadar en az 620 bin Arakanlı Müslüman'ın sığındığı Bangladeş'te faaliyetle­rine devam ediyor. Ekimde gıda ve insani yardım malzemesi içeren yardımlar toplamda 50 binden fazla kişiye ulaştırdı.

FİLİSTİN’E BÜYÜK KATKI

TİKA, Filistin'in sosyal ve ekonomik kalkınması­na katkı sağlayacak; sağlık, eğitim ve fiziksel altyapıyı güçlendire­cek kalkınma-işbirliği projelerin­e öncelik veriyor. TİKA Türkiye'den 13 bin km uzakta, Şili'de yaşayan Filistinli­ler'e sosyal altyapılar başta olmak üzere futbol takımların­a ve daha birçok alanda destek veriyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye