Sabah

İLK TRANSFER 'íaePıÀPae PßdP

- 7PMLBO %FNJS WPMLBO EFNJS!TBCBI DPN US

ST. ETİENNE altyapısın­dan yetişen, bir önceki sezon Angers’e kiralanan 22 yaşındaki Bamba, geride kalan sezonda Fransa Ligue 1’de patlama yapan oyuncuları­n başında geliyor. 34 lig maçında 7 gol, 8 asist yapan Bamba, hücumda merkez santrfor ve iki kanatta da forma giyiyor.

11 maçta merkez forvet, 12 maçta da sağ açık yapan oyuncu, 4 maçta da sol kanatta oynadı. 1.75 boyundaki Bamba’nın en önemli özelliği; kısa mesafede hızlanabil­mesi ve kanatlarda­n içeriye girip defansın dengesini

bozması.

3 yıllık imza atan

Sportif Direktör Damien Comolli, resmi olarak ilk mesai gününde işe Can Bartu Tesisleri'ni ziyaretle başladı. Sabah 10.00’da Samandıra’ya giden Comolli'yi

Aykut Kocaman'ın ekibi karşıladı. Tesisleri gezen Comolli'nin karşılaştı­ğı teknolojik altyapıdan çok etkilendiğ­i, “Bu seviyede bir tesis beklemiyor­dum” ifadesini kullandığı öğrenildi. Teknik heyet, ardından Comolli'ye takımla ilgili detaylı bir analiz yaptı.

Yeni sportif direktör, daha sonra ilk kez Aykut Kocaman'la bir araya geldi. Comolli ile Kocaman, kısa bir sohbet gerçekleşt­irdi. Taraflar karşılıklı hedeflerin­i ve beklentile­rini anlattıkta­n sonra ayrıldılar. Kocaman'ın kalıp kalmayacağ­ı ikili arasında konuşulmad­ı.

Fransa Ligue 1'de SaintEtien­ne forması giyen Jonathan Bamba'nın Fenerbahçe'nin transfer listesinin ilk sırasında yer alması Başkan Ali Koç'un bir taraftan seçime hazırlanır­ken, diğer taraftan başkan olacağına inanarak gelecek sezonun planlaması­nı yaptığının göstergesi. Mazbatayı aldığı günün 1.95 boyunda. (eçen sezon ara transferde 1almeiras’tan 11 milyon Euro’ya alındı. 6 resmi maçta görev yaptı.

Celta Vigo altyapısın­da yetişip, Manchester City’ye gitti. İki yıl önce Villarreal formasıyla patlama yaptıktan sonra Barça’ya döndü. 24 yaşındaki oyuncu, geçen sezon 27 maçta 1130 dakika sahada kaldı.

Arda ile birlikte geldiği Barça’da transfer yasağı nedeniyle 6 ay forma giyemedi. Sağ açık ve sağ bekte görev yapıyor. 29 yaşındaki oyuncu, Sevilla’daki günlerinde­n oldukça uzak. akşamı İstanbul'a gelen ve sportif direktör olarak göreve başlayan Damien Comolli'nin ülkesi Fransa'da en yakın olduğu kulüp Saint-Etienne ve doğal olarak Jonathan Bamba'yı da en yakından tanıyan isimlerden biri. Bitiricili­k noktasında ülke medyasında­n eleştirile­r alan Bamba, pas oyununu ve verkaçlarl­a gole gitmeyi seven bir isim.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye