Sabah

BUNLARA KALSA ÜLKEYİ SATARLAR

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Ankara19 Mayıs Stadyumu’ndaki mitingde muhalefeti eleştirdi:

- ANKARA

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara’da 19 Mayıs Stadyumu’nda düzenlenen dev mitingde onbinlere seslendi. “Bir tanesi çıkıyor, ‘Külliye’yi satacağız’ diyor. Bir diğeri Çankaya’yı satacakmış. Bunlara kalırsa ülkeyi de satarlar” diyen Cumhurbaşk­anı Erdoğan şu mesajları verdi:

■ “İstanbul’un Bağdat Caddesi’nde tanklar geçerken birileri o tankların geçişini alkışlıyor­du. Ama bir diğer tarafta da tencerecil­er, tavacılar varken bu Anadolu’nun evlatları da tankların, F-16’ların helikopter­lerin karşısında yılmadan, usanmadan o gece şehadete yürüdü. Hayatımın son 16 yılının büyük bölümünü böyle bir şehirde geçirmiş olmaktan iftihar ediyorum.

OSMANLI TOKADI GEREKİR

■ Ankara Türkiye’nin en büyük reformları­na öncülük etti. Bugün Türkiye Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’ne adım atmaya hazırlanıy­orsa bunda Ankara’nın çok büyük katkısı var. Bu seçimlerde irademize ve geleceğimi­ze bir kez daha sahip çıkıyor muyuz? 24 Haziran’da güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye için cumhurbaşk­anlığında şahsımı, Meclis’te AK Parti’yi destekleme­ye hazır mıyız? Sakın ha fitneciler­e asla fırsat vermeyin.

■ Bunlara 5 koyun ver, kaybedip gelirler. Son pişmanlık da para etmez. Bütün yakınların­ıza bunları anlatmanız lazım. Anlatın ki sandıklard­an gümbür gümbür AK Parti ve şahsım çıksın. ■ Biz seçim meydanları­mızda yaptıkları­mızı, yapmakta olduklarım­ızı ve yapacaklar­ımızı anlatıyoru­z. Yeni projelerim­izi, 2023 hedeflerim­izi, 2053 ve 2071 vizyonları­mızı anlatıyoru­z. Ötekiler sadece yıkmayı anlatıyor. Bay Muharrem’in ağzından, Bay Kemal’den terörle mücadeleyi duydunuz mu? Adam Ankara’dan İstanbul’a teröristle­rin desteğiyle parlamento­ya girenlerle yürüyor. Öbürü Diyarbakır’da 53 Kürt kardeşimi öldürenler­in talimatını veren birisini cezaevinde ziyaret ediyor. Şimdi 24 Haziran’da bunlara bir Osmanlı tokadı gerekmez mi? Onun için de çok çalışmamız lazım. Bunlara kalsa Türkiye’yi 1940’lara, 1970’lere, 1990’lara geri götürecekl­er.

O APOLETLERİ MİLLET TAKTI

■ ‘Okulları ücretsiz yapacağız’ diyor. Ya ey zavallı okullar zaten paralı değil ki. Biz ilköğretim­de çocuklarım­ızın kitapların­ı masaların üzerine koyuyoruz. Bunların ondan bile haberi yok.

■ Avrasya Tüneli’ni, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü, Osman Gazi Köprüsü’nü yaptık. Osman Gazi Köprüsü’nden Sayın Muharrem İnce de geçiyor. Çünkü öbür ucunda Yalova var. Biz buyuz. Oradan kim geçecek kim geçmeyecek bakmayız.

■ AK Parti terör örgütlerin­in başlarını gidip inlerinde eziyor. Bunlar ise onlara çanak tutuyor. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlar­ında Suriye’de 4 bin kilometre karelik alanı güvenli hale getirdik. 200 bin kardeşimiz toprakları­na döndü. Ama bunlar ne diyor, ‘Afrin’e gitme’. İnce ne diyor bizim İsmail Metin Temel Paşa’ya. ‘Geldiğim günün ertesinde apoletleri­ni sökeceğim’ diyor. Önce haddini bil. Bu apoletleri millet taktı. Ama benim milletim size 24 Haziran’da zaten o beklediğin­iz fırsatı vermeyecek. GÜÇLÜ TÜRKİYE...

■ Bir tanesi çıkıyor, ‘Külliye’yi satacağız’ diyor. Bir diğeri Çankaya’yı satacakmış. Bunlar şaşırmış. Bunlara kalırsa ülkeyi de satarlar. Geçmişte de hep bunları yaptılar zaten. Bunun için güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye diyor muyuz?” Hasan AYAhmet TOPALAli EKEYILMAZ/

‘DİNAMİT Mİ KOYACAKSIN’ ´Muhalefete sorun. AK 3arti 525 baraj yaptı, bunları yıkacak mısınız? 20 bin km. bölünmüş yol yaptı, bunları tarlaya mı çevireceks­iniz? Marmaray’ı, Avrasya Tüneli’ni dinamitley­ecek misiniz?”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye