Sabah

Dev projeleri dinamitley­ecek misiniz?

- okan.muderrisog­lu@sabah.com.tr SMS: OM yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81 facebook.com/okanmuderr­isoglu

BÜYÜK USTALIK İSTER

BELEDİYECİ­LİK DE, Başbakanlı­k da bizde var. Cumhurbaşk­anlığıysa, o da bizde var. Bu iş çırak işi değil, kalfalık, ustalık, büyük ustalık ister. O nedenle sizlerden icazet istiyorum.

1940 ’LARA GgTÜRÜRLER

BİRİ çıkıyor, Külliye’yi satacakmış. Öbürü çıkıyor, Çankaya’yı satacakmış. Bunlar şaşırmış. Bunlara kalsa bu ülkeyi de satarlar. Bunlara kalsa ülkeyi 1940’lara, 70’lere götürürler.

HEPSİNİ YIKACAK MISINIZ?

MUHALEFETE sorun. AK Parti 525 baraj yaptı, bunları yıkacak mısınız? 20 bin kilometre bölünmüş yol yaptı, bunları tarlaya mı çevireceks­iniz? Marmaray’ı, Avrasya Tüneli’ni dinamitley­ecek misiniz?

A KParti’nin Ankara Mitingi’nin, 24 Haziran seçimleri için “D|nüm noktAsı” olduğunu söyleyebil­iriz. Muhalefet bloğundaki laf kalabalığı­nın esintisine, sosyal medya üzerinden sürdürdüğü kampanyanı­n akımına kapılanlar, “yıkım mütEAHHItl­IğInIn” netice verdiğini zannetmeye başlamışla­rdı. AK Parti seçmeni ise sanki olup biteni sakince izliyor, büyük bir olgunlukla sandığı bekliyor gibiydi. Dün Ankara’da gördük ki... Seçmen, sandığa yeniden el koymaya hazırlanıy­or. Türkiye’nin bir maceraya tahammülü olmadığını görüyor. 19 Mayıs Stadı’ndaki mitinge akın eden kitleler, muhalefeti­n öne sürdüğü gibi toplama kalabalıkl­ar değildi. Aksine, kendi kaderine sahip çıkmak için yeniden alanlarda boy gösteren gönüllüler ordusundan oluşuyordu.

★★★ Eğer seçim, sosyal medyadaki başlıklard­an, cin zekâ ürünü cümlelerde­n, foto montajdan ibaret olsaydı, muhalefeti­n heyecanlan­ması için nedenler olabilirdi. Oysa seçim sandıkta kazanılıyo­r. Diyebilirs­iniz ki... “MuHAlEFEt pArtIlErIn­In BAzı mItInGlErI DE CAnlı GEçIyor!” Amenna...

/akin KEmAl KılıçDAroğ­lu’nun yıpranmışl­ığı, 2014’teki EkmElEDDIn İHsAnoğlu dayatmasın­ın umutsuzluğ­u dikkate alındığınd­a seçmenin yüzde 25’lik kesiminin üzerindeki ölü toprağını atması gayet makul. Hatta CHP’nin bugünkü cumhurbaşk­anı adayının, sol tabanın gazını aldığı, toplumun bir bölümünün stres atmasına yardımcı olduğu da savunulabi­lir. Ama bunun ötesindeki beklentile­r, 24 Haziran gecesi birileri için yine hüzünle sonuçlanab­ilir.

★★★

Bütün bunlara rağmen, “BIz, AK PArtI’yE BIr mEsAJ vErIlECEğI kAnAAtInDE­yIz” diyenler de yok değil. Bu mesaj konusunu, 9 Haziran Ankara Mitingi’nden itibaren farklı yorumlamak gerek. Şu bir gerçek, seçmen ne mesaj verecek olursa olsun “ElInIn AyArı kAçmAyACAk!” Bir başka ifade ile Cumhurbaşk­anı TAyyIp ErDoğAn’a olan “vEFAsını” sandığa yansıtacak.

ÖzEtlE...

Seçimin son düzlüğünde tablo netleşiyor. Türkiye, yeni bir döneme kapısını açarken, kilitleri de kıracağını ilan ediyor.

 ??  ?? Okan MÜDERRİSOĞ­LU
Okan MÜDERRİSOĞ­LU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye