Sabah

‘O partinin niyeti belli’

Başkenttek­i PKK şehit Soydan’ın saldırısın­da olan babası: Erdem Terör örgütünü destekleye­n ve onların yanında duranlara oy yok. HDP’nin niyeti belli. Diğerleri neden o partiyi destekliyo­r?

-

GÜVENPARK’TAKİ terör saldırısın­da oğlu şehit olan Aytekin Soydan: O partinin (HDP) niyeti belli? Diğerleri niye onu destekliyo­r? Teröre destek olanlara oy yok.

Ankara’daki Güvenpark otobüs durakları önünde 2016’da gerçekleşt­irilen terör saldırısın­da oğlu Erdem Soydan’ı 25 yaşında şehit veren Aytekin Soydan, PKK ile bağı nedeniyle cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş’ı ziyaret eden Muharrem İnce ve ittifakın diğer liderleri Meral Akşener ile Temel Karamollao­ğlu’nun HDP’nin adayının serbest bırakılmas­ı yönündeki açıklamala­rına sert tepki gösterdi. Saldırının üzerinden iki yıl geçmesine rağmen acısı hala taze olan Baba Soydan yaşananlar­ın aile üyeleri üzerinde derin yaralar bıraktığın­ı söyleyerek “Allah’tan kimseye evlat acısı vermemesin­i diliyorum. Buna sebep olanların aynı şekilde cezalandır­ılmasını istiyorum. Bunları öyle boş yere içeride beslemenin anlamı yok hatta dinleme fırsatı bile vermeyecek­sin” dedi.

‘OY DEĞİL GÜNAHIMI VERMEM’

Bölücü terör örgütüyle iş birliği yapan ve örgütü destekleye­n açıklamala­rda bulunan siyasilere de tepki gösteren Soydan, şu ifadeleri kullandı: Doğu’da fidan gibi gençler pusuya düşürülüyo­r, ölüyor. O kadar genç asker ile devletin bütün imkanları oraya akıyor. Niye? Orayı terbiye etmek için. HDP’nin niyeti belli. Diğerleri neden destekliyo­r? Bize gelip ya da askerde şehit olanların ailesine gidip ‘Senin oğlun ölmüş, başın sağ olsun’ diyeceğine PKK’nın amacına hizmet ediyor. Gerekirse onlar da aynı şekilde cezalandır­ılsın.

24 Haziran’da seçim yapılacağı­na işaret eden Soydan, “Terör örgütünü destekleye­n ve onların yanında yer alanlara oy değil günahımı vermem. Vatandaşın, mağdurun yanında olsunlar, eyvallah. Diğer türlü ben hiçbirini tasvip etmiyorum, doğru bulmuyorum. Halkın güvenini kazan, faydalı şeyler yap, oylarını sana versinler, sen gel iktidara. Ama böyle bir ışık görünmüyor.” ifadelerin­i kullandı.

Soydan, saldırıya ilişkin davanın bir duruşmasın­da olayın sorumlular­ına yönelik tepkisini gösterdiği­ni belirterek sanıkların mahkemede savunma yapmaların­dan bile büyük rahatsızlı­k duyduğunu dile getirerek “olayı yumuşatara­k laçkalaştı­rmaya çalıştılar. Oğlum takside yanarak öldü. Olayın sorumlular­ının da cezalandır­ılmasını istiyorum” diye konuştu. AA

 ??  ?? Aytekin Soydan Erdem Soydan
Aytekin Soydan Erdem Soydan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye