Sabah

Biz böyleyiz

-

=A0A1 gerçekten kıyısı olmayan bir nehirdir. Ama bizim nehirde sular daha yavaş akar.

BIr DönEm Türk EDEBIyAtın­ın klAsIklErI tElEvIzyon­lArDA DIzIlEştIr­IlIrDI... GEnIş kItlElEr Bu şEkIlDE BIHtEr’lE FAlAn AşInA olmuşlArDı. HAttA BAzılArı “Aşk-ı 0emnu”nun kItAp HAlInDE çıkACAğını DA BEklIyor olmuşlArDı. AmA yInE DE kImsE HAlIt ZIyA UşAklıGIl’In AtAtürk’ün EşI UşAkkIzADE LAtIFE HAnım’ın AmCAsı olDuğunu vE HAlIt ZIyA’nın oğlu VEDAt’ın DA LAtIFE HAnım’A “Abla” DEDIğInI pEk DüşünmEzDI...

BAŞYAZI

ArnAvutluk’tAkI Türk BüyükElçIl­IğInDE DIplomAtkE­n IntIHAr EDEn VEDAt’ın yAşAmı DIzI yApılsAyDı, HErHAlDE Aşk-ı MEmnu’DAn DAHA FAzlA IlGI çEkErDI. SElIm İlErI’nIn “Kırık Deniz Kabukları” kItABını GECIkErEk okurkEn, Bu GErçEğI IyICE HIssEttIm. BBC’DE DünyA klAsIklErI­nIn DEFAlArCA yEnIDEn FIlmlEştIr­IlmElErInI IzlErkEn, BIzDE “Tüketim toplumu”nun kültürü DE tükEtmEk AnlAmınDA uyGulAnDığ­ını HIssEDIyor­um.

BIzIm toplumumuz­DA Dünü BItmEz tükEnmEz şEkIlDE BuGünE vE yArınA tAşıyAnlAr, YEşIlçAm yApımı Türk FIlmlErIDI­r. Küçük torunum CAn’ın KEmAl SunAl tutkusunu IzlErkEn, zAmAn kAvrAmının BuHArlAşmA­sını somut BIçImDE Görüyorum... CAn HErHAlDE IlErIDE YEşIlçAm’ın DAHA DA DErInlErIn­E InECEk vE sEnAryolAr­DAkI zAmAn ötEsI klIşElErIn DE tADınA vArACAktır.

-Amcacığım sizi çok sevdim, size baba diyebilir miyim?/ -Bu rEsImDEkI AmCA kIm AnnE?/ -Doktor, yeniden görebilece­k miyim?/ -HAyır sIz kovmuyorsu­nuz, BEn IstIFA EDIyorum./ -Ben fakir bir gencim, sen bir fabrikatör kızısın./ -BIzIm GIBI InsAnlAr şErEFlErI IçIn yAşAr, nAmuslArı IçIn ölürlEr AmA sEn Bunu AnlAyAmAzs­ın.

SElIm İlErI “Kırık Deniz Kabukları”nDA, Kulüp RAkısı’nın EtIkEtInDE­kI IkI kIşIDEn BIrInIn rEssAm İHAp HulusI DIğErInIn IsE FAzıl AHmEt AykAç olDuğu üzErInDE çEşItlEmEl­Er yApArkEn, FAzıl AHmEt’In HECCAvlığı­nı DA HAtırlAtır. BEn DE “Bu iki seçkin görünüşlü kişi dün ve bugün siyaset konuşmakta olsalardı ne derlerdi” DIyE DüşünDüm. HErHAlDE Dün “Bu halk bu demokrasiy­e layık mı” DIyE tArtışırlA­rDı. BuGün IsE “Yine karnını kaşıyanlar seçime yön verecek” DErlErDI sAnırım.

ZAmAn GErçEktEn kıyısı olmAyAn BIr nEHIrDIr. AmA BIzIm nEHIrDE sulAr DAHA yAvAş AkAr.

mbarlas#sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

 ??  ?? Mehmet BARLAS BAŞYAZI
Mehmet BARLAS BAŞYAZI
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye