Sabah

Kedilerin Ayşe annesi

Tekirdağ’da hayvanseve­r Ayşe Ikin, yaşadığı mahalleyi hayvanat bahçesine, evini kliniğe çevirdi. Ikin’in yaşadığı mahalle ise kedi ve köpeklerle dolup taştı

-

Tekirdağ’da yaşayan 58 yaşındaki Ayşe Ikin isimli hayvanseve­r kadın, 8 yıl önce gözlerinin önünde bir kedinin ezilmesi üzerine hayatını hayvanlara adamaya başladı. Özellikle yaşadığı mahallede gece gündüz demeden çeşitli yerlerde hayvanlara kulübe yapması ve sokağın çeşitli yerlerine her gün düzenli olarak yem bırakması çevredeki hayvanları­n da dikkatini çekti. Ayşe Ikin’in duyarlılığ­ı üzerine mahalleye alışan yaklaşık 80 kedi ve 9 köpek, her öğün yemek verilmesi için evin önünde toplanıyor­lar. Yaşadığı mahallede sokak sokak gezip hayvanlara yem bırakan Ayşe Ikin, aynı zamanda yaralanan ve hastalanan hayvanlara içinde evini adeta bir hayvan kliniğine çevirmiş durumda. Kendini ‘hayvanları­n annesi’ diye tanımlayan yaşlı kadın, dönem dönem hayvanlar sayesinde torun sahibi olduğunu da ifade ederek, “Bu kediler bana bol bol torun veriyor” dedi.

Özellikle günlük yaşamını hayvanlarl­a geçirmeye çalıştığın­ı dile getiren Ayşe Ikin “Maddiyat olduğu zaman kısırlaştı­rmaya önem veriyorum çünkü komşular çok rahatsız oluyorlar. Ev kendimin olduğu için burada oturmaya mecburum. Burada 100 kişi oturuyorsa ancak 2’si hayvanları seviyor” şeklinde konuştu.

 ??  ?? Ayşe Ikin 80 kedi ve 9 köpek besliyor.
Ayşe Ikin 80 kedi ve 9 köpek besliyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye