Sabah

Altını çizdiğim satırlar-33

- HAsmEt.BABAoGlu@sABAH.Com.tr SMS: HASMET yAz 4122’yE GönDEr. (1.60 TL) MH: 444 88 81 FACEBook.Com/HAsmEtBABA­oGlu.sABAH

Her şey birdenbi re olmadı. Her şey ben yaşarken de olmadı. Her şey ben unu turken oldu.

Bunu unutma yın. (*h5AY 6h1*h / “Vicdan Sızlar”)

Bir sürü insan var, fakat yüz ler çok daha fazla; çünkü her biri birkaç yüz kullanıyor. (5 0 5,L.( / Malte Laurıds Bridge’nin Notları )

Yüzümüz benliğimiz dir. Diğer bütün uzuvların yokluğu bedensel bir eksik lik yaratırken, yüzün yoklu ğu insanı hiç kimse yapar (...) Yüz, beden arabasının üzerindeki sürücü gibidir, atların onu sürüklediğ­i yere gitmemelid­ir. ( (5*81 .2&A%,Y,. / Aynadaki Narkissos)

Masallarda­ki bütün o büyüler, kristal dağlar, gün ışığı kadar güzel prensesler, konuşan kuşlar ve bir süreli ğine yılana dönüşen insan lar dikkatleri başka yöne çekse de, çoğu hikayenin çekirdeği kişinin dünyadaki yerini bulması ve hak ettiği konuma ulaşmasıyl­a ilgilidir. Çekilen zorluklar okuldur, öğrenme ise bir tercih mese lesi. (5(%(&&A 62L1,7 /Yakındaki uzak) İlk gün beni okula annem götürdü, ilk ve son oldu bu, beni bir daha okula götüren geti ren olmadı. Ben her yere kendi mi götürdüm, geri getirmedim. (AY)(5 781Ç

/ Aşıklar Delidir ya da Yazı Tura) Hepimiz burada kısıl dık kaldık. Hepimiz aynı zaman kapsü lünün içinde hapsolduk, tıpkı aynı insan ların otuz sezon boyunca kalacaklar­ı aynı ıssız adaya düştükleri ve asla yaşlan madıkları ya da kaçmadık ları televizyon dizileri gibi. Bu insanlar hiç yaşlanmaz lar; ama her bölüm biraz daha fazla makyaj yapar lar. (&+8&. 3LA+1,8. / Tıkanma)

Dürüstler hiç kimsenin bilmediği ihanetleri saklıyor lardı; sözüne çokça güve nilenler söyledikle­ri sayısız yalanı. Herkesin çok sevdi ği insanlar, kendilerin­e duy dukları sevgisizli­ği saklıyor lardı; dostlar birbirleri­ne kazdıkları kuyuyu. Katiller, ellerindek­i kanı saklıyorla­rdı; günahkarla­r masum bir bah çeyi. Gururlu fakirler zalim bir zenginliği, kısalar uzun luğu, çirkinler güzelliği, yaş lılar yaşamayı saklıyorla­rdı. Nurettin, pek çok avuç içi gördü göğe açılan. Pek çok avuç içinde saklanan sayısız istek gördü. (ALİ AYÇİL / Sur Kenti Hikayeleri )

 ??  ?? HAşmEt BABAOĞLU
HAşmEt BABAOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye