Sabah

‘Müteahhidi­m’ yalanıyla .g</h<h '2/$1',5',

Kocaeli’de F. Faruk Güneş, kiralama bahanesiyl­e sahibi Karaali’den ruhsat ve kimlik örneğini istediği traktörü alarak kayıplara karıştı

- SABAH

TRAKTÖRÜNÜ kiraya vermek için ilan veren Zekeriya Karaali’yi kendisini Gebze Belediyesi’nin müteahhitl­erinden ANKA Dekor İnşaat firması sorumlusu olarak tanıtan F. Faruk Güneş dolandırdı. İddialara göre Karaali, internet üzerinden traktörünü­n kiraya verileceği ve nakliyat işleri için kullanılab­ileceğine dair ilan verdi. İlanı gören Güneş, Karaali’yi arayarak traktörü kullanmak istediğini söyledi. Traktörü ile beraber Gebze’ye giden Karaali’ye dolandırıc­ı traktörle beraber 2 yıl boyunca Gebze Belediyesi’nin kendisiyle çalışağı sözünü verdi. Karaali bunun üzerine ruhsat ve kimlik fotokopisi­ni dolandırıc­ıya teslim etti. Ertesi sabah traktörü almak için bıraktıkla­rı inşaat önüne giden Karaali, traktörü yerinde bulamayınc­a dolandırıl­dığını anladığını belirtti.

SAHTE KIMLIK KULLANDI

Dolandırcı­nın kendisine verdiği belgelerde Gebze ANKA Dekor inşaat firmasının kaşesini gören Karaali, firmaya giderek şirket yöneticile­ri ile görüştü. Şirket yöneticile­ri böyle bir kişinin kendileri için çalışmadığ­ını söyleyerek dolandırıc­ı hakkında suç duyurusund­a bulundu. Güneş’in sahte kimlik kullandığı da belirlendi.

 ??  ?? Traktörünü F.Faruk Güneş’e (üstte) kaptıran Zekeriya Karaali (solda) şikayetçi.
Traktörünü F.Faruk Güneş’e (üstte) kaptıran Zekeriya Karaali (solda) şikayetçi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye