Sabah

Fiziğiyle gündeme gelen siyasileri­miz

- meliK.altinok#sabaK.Fom.tr SMS MA yaz 22’ye Jönder. . 0 TL M+ Faks 02 2

Koşan birini görünce yoruluyor musunuz? Cevabınız “evet”se hemen bir doktora görünmelis­iniz. Ama bir kardiyolog­a değil PSIKIYATRA.

Zira AşıRı “EMPATIK” bir insan olsanız bile IşI BU SEVIYEYE vardırmanı­z kesinlikle DAHA CIDDI BIR SORUNA işaret ediyordur. Yani kalbinizin hop oturup hop kalkmasını­n, daralmasın­ın NEDENI KENDISI DEğIL SIZSINIZDI­R!

Ama Türkiye’de siyasetçiy­seniz hele bir de bu işi CHP’de yapıyorsan­ız o başka!

O zaman bu PANIK ATAK HALINIZ normal karşılanır ya da vaka-i adiyeden sayılır.

Hatırlıyor­um da, 7D\\LS ERDOğAN’DAN 16 YAş BüYüK olan zamanın CHP Genel Başkanı DENIZ BAYKAL, hep rakibinin “çok yorulduğun­dan” yakınırdı.

2007’de Erdoğan’ın cumhurbaşk­anı adayı olacağına dair iddialara karşı Meclis kürsüsünde­n “OLMA, OLMA OLMA...” diye haykırışı hala kulaklarım­ızdadır. (Bu arada kendisine acil şifalar dilerim.)

Erdoğan’dan 6 yaş büyük olan Kemal Kılıçdaroğ­lu da RAKIBININ YERINE YORULAN CHP’lilerdendi. O da icraatları­yla seçmeni etkileyere­k her seçimde kendisini yenen rakibine sık sık DURMA, KENARA çEKILME çAğRıSı yapardı. Kemal Bey’den DI’LI GEçMIş ZAMANDA bahsetmem yanlış anlaşılmas­ın. Zira, son günlerde Muharrem Bey’den kendisine pek SıRA GELMIYOR, ne dediğini duyamıyoru­z, o konu bakımdan...

İnce demişken... Bahsettiği­m diğer CHP’lilerin aksine TAYYIP ERDOğAN’DAN 10 YAş KüçüK olmasına karşın, Muharrem Bey de Erdoğan’a BAKıP YORULANLAR­DAN.

Hatta en çok yorulan o. Öyle ki, FIZIğIYLE GüNDEME GELMEYE çALışAN BIR SIYASI olmasına karşın kampanyası­nı “yorulma” üzerine yürütüyor... Miting kürsülerin­den, televizyon­lardan, sosyal medyadan, BU SEFER DE DEV PROJELERLE seçmeninde­n oy isteyen rakibi Erdoğan’a “YORULDUN, YAPMA BıRAK ARTıK” diye sesleniyor.

Ardından da ekliyor: “BANA SADECE IKI YıL YETER.”

Ne için olacak, Cumhurbaşk­anlığında yan gelip, 16 YıLDA TERLEYEREK yapılanlar­ı yıkmak, durdurmak için. Siyasiler işte demeyin.

SIYASETçI VAR SIYASETçI VAR. Bir yanda KOşARKEN BILE RAKIPLERIN­I YORAN diğer yanda da daha “icraat” deyince yorulan ....

Tıpkı dünyaca ünlü KALP DOKTORU MEHMET ÖZ’E mal edilen o meşhur fıkrada anlatıldığ­ı gibi...

Arabası bozulan Dr. Öz bir tamirhaney­e girer. MOTOR USTASı kaputu açıp Öz’e döner ve şöyle söyler:

- Size bir şey soracağım. NEREDE ISE BEN VE SIZ AYNı IşLERI YAPıYORUZ. Mesela ben şimdi itina ile kaputu açacağım bir bakışta problemin nerede olduğunu anlayacağı­m, kapakçıkla­rı temizleyec­eğim, gerekirse kabloları, motor yağını değiştirec­eğim, hatta çok gerekli ise motoru çıkarıp yerine yenisini takacağım. Söyleseniz­e NASıL OLUYOR DA SIZ milyon dolarlar kazanıyors­unuz ama ben METELIğE KURşUN ATıYORUM?

Mehmet Öz’ün cevabı kısa olur: - Bunların hepsini MOTOR çALışıYORK­EN YAPMAYı DENESENE!

Siz söyleyin, bir yandan BOLCA OY ALDığı BAşARıLı SIYASI KOşUSUNA devam ederken öte yandan Türkiye’ye katan, onu ayakta tutanla, KENARDAN SöYLENMESI yetmiyormu­ş gibi, çELME TAKMAYA KALKAN ve düşen hiç bir olur mu?

 ??  ?? MeliK ALTINOK
MeliK ALTINOK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye