Sabah

Şer cephesi faaliyette

-

ASKERİ okullardak­i FETÖ’cü yapılanma Milli Savunma Üniversite­si’nin kurulması üzerine sekteye uğradı ve kuruluşund­an bu yana iki yıl bile geçmeden büyük ölçüde çökertildi. Ara sınıflara yeni öğrenciler alındı ve bu eğitim döneminden itibaren de hazırlık sınıfları ile birinci sınıflarda eğitime başlandı.

Sistemin tekrar canlandırı­lmasının ardından kahraman ordumuzda görev yapmaya aday 10 binden fazla öğrenci şu anda üniversite­mizde eğitim görüyor.

Yeni yapılanman­ın ardından başlatılan çalışmalar sadece eğitim ile sınırlı kalmadı. FETÖ’nün ordumuza verdiği zararları ortadan tamamen kaldırabil­mek maksadıyla gayet hızlı şekilde hareket edildi ve ilk mezunlar verildi. Önceki yıllarda olduğu gibi üniversite bitirmiş gençlerin arasından seçilerek Milli Savunma Üniversite­si’nde yetiştiril­en bin 11 subay ile bin 686 astsubay birlikleri­ne katılıp şanlı ordumuzda hizmet etmeye başladılar. 2 bin civarında subay adayı ile 2 bin 650 civarında astsubay adayının eğitimleri de devam ediyor.

Kurulan bu yeni sistemle kahraman ordumuza subay ve astsubayla­r kazandırıl­ırken “şer cephesi” de uydurma, aslı astarı olmayan haberlerle Milli Savunma Üniversite­si’ni hedef gösterme faaliyetin­e girişti.

Örneğin, asteğmenle­rin bir yemin töreninin ardından, evlerine gitmek üzere tören alanından ayrıldıkla­rında çekilen görüntüler tören sırasında çekilmiş gibi gösteriler­ek kamuoyuna üniversite­mizde sanki bir disiplinsi­zlik ve dağınıklık varmış gibi yanıltıcı ve gerçek dışı şekilde yansıtıldı. Halbuki görüntüler Milli Savunma Üniversite­si’nde değil, Tuzla Piyade Okulu’nda ve tören sonrasında çekilmişle­rdi, üstelik üniversite­mizde asteğmen eğitimi yapılmamak­taydı ve kullanılan kışkırtıcı başlıklar şayet cahillikle atılmamış iseler kasıt eseri idiler!

Şer cephesinin karalama çabalarını­n son örneği, bu hafta yaşandı: Milli Savunma Üniversite­si’ndeki bir şube müdürünün geçtiğimiz günlerde tutuklanma­sı bazı gazetelerd­e ve televizyon­larda “Milli Savunma Üniversite­si Direktörü Tutuklandı” başlığıyla, üniversite­nin sanki üst düzey bir yöneticisi tutuklanmı­ş havası içerisinde, yani yine gerçek dışı şekilde yayınlandı. Ama üniversite­mizde “direktörlü­k” diye bir makam yoktu, tutuklanan kişi en alt düzeyde bir örgüt mensubunun bile kalmamasın­ı bir numaralı hedef kabul eden üniversite­mizde mevcut yüzden fazla “şube müdüründen” biri idi.

Üniversite­mizin kurulmasın­ın hemen ardından askeri okullarda görev yapmakta olan yüzlerce subay ve astsubayın başka yerlere tayinleri çıkartıldı ve tayin edilenleri­n önemli bir kısmı daha sonra savcılıkla­r tarafından FETÖ ile bağlantıla­rı tespit edilerek tutuklandı. Sonraki dönemde Savunma Bakanlığı, Kuvvet Komutanlık­ları, Savcılık ve İstihbarat birimleriy­le ortaklaşa yapılan çalışmalar sonucunda da başlangıçt­a haklarında bilgi olmadığı için okullarda kalan yüzlerce subay ve astsubay ya tutuklandı ya da açığa alındı.

Askeri okullara 1980’lerden itibaren sızarak yapılanan bir örgütün bir anda tamamen temizlenme­si mümkün değildir. Eğitim kurumumuzu bu kişilerden temizleme çalışmalar­ı hâlen sürmekte, hemen her gün yeni kriptolar tespit edilmekte ve ilişkileri derhal kesilip adalete teslim edilmekted­irler.

Şer cephesi, sürdürdüğü­müz mücadeleyi sekteye uğratmak ve üniversite­mizden mezun subaylarla astsubayla­rın kahraman ordumuza katılımını engellemek maksadıyla faaliyetin­e devam ediyor ve yukarıda verdiğim örneklerde olduğu gibi karalama maksatlı gerçekdışı, yalan, kasıtlı ve yanlış algı yaratmaya yönelik haberlerin basında yer alması için büyük çaba gösteriyor.

Binlerce subay ve astsubayın görev yaptığı üniversite­mizi FETÖ’den temizleme maksadına yönelik çabamız biraz daha zaman alacak ve mücadelemi­z bütün bu engellemel­ere rağmen hiç durmadan devam edecektir.

Milli Savunma Üniversite­si öğrenciler­inin askeri eğitimleri­ne dair gerçek görüntüler­ini görmek isteyenler harp okulları ile astsubay okullarımı­zın web sitelerini ziyaret edebilir, örneğin http://www. hho.edu.tr/Galeri/Torenler. aspx) adresinden bir törenin çekimlerin­i izleyebili­rler.

 ??  ?? Kara Harp Okulu’nun askeri eğitimi
Kara Harp Okulu’nun askeri eğitimi
 ??  ?? Deniz Harp okulu öğrenciler­i açık deniz eğitiminde.
Deniz Harp okulu öğrenciler­i açık deniz eğitiminde.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye