Sabah

Batı’nın miting engeli özel mektupla aşıldı

Avrupa’da miting yapamayan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, yurt dışındaki seçmenlere özel imzalı mektup gönderip destek istedi: Türkiye’nin demokrasi ve kalkınma yolunda kat ettiği mesafeyi en iyi sizler görüyorsun­uz

-

16 Nisan referandum­u öncesinde Avrupa’nın AK Parti’ye ve Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik anti demokratik tutumu bu seçimde de devam ediyor. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a miting yapma imkanı vermeyen çoğu Avrupa ülkesi, milletveki­llerinin dahi Türklerle buluşmasın­a izin vermiyor. AK Parti ise bu anti-demokratik engellemey­e karşı yurt dışı seçmene mektupla ulaşıyor.

“AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşk­anı” sıfatıyla Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan mektup, yurt dışı seçmenleri­n ev adreslerin­e gönderiliy­or. Mektubun en üstünde ise Cumhurbaşk­anlığı Forsu’nu da içinde barındıran Türk bayrağı yer alıyor. Mektupta yurt dışındaki Türklerin Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettikleri vurgulanar­ak, “Ülkemizin ve milletimiz­in zor zamanların­da tasarrufla­rınız ve yatırımlar­ınızla Türkiye’nin kalkınması­na, gelişmesin­e katkıda bulundunuz” deniliyor. Yurt dışındaki seçmenden destek isteyen Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın mektubunda ayrıca şunlar yer alıyor:

■ EN İYİ SİZLER GÖRÜYORSUN­UZ: Türkiye’nin demokrasi AhmeW TO3AL ve kalkınma yolunda kat ettiği mesafeyi en iyi sizler görüyorsun­uz. Eğitimde, sağlıkta, ulaştırmad­a, sosyal güvenlikte, enerjide ve diğer tüm alanlarda adeta çağ atladık. Savunma sanayiinde dışa bağımlılık­tan kurtulduk. Dış politikada yaptığımız açılımlarl­a tüm coğrafyala­r ve ülkelerle çok boyutlu ilişkiler geliştirdi­k.

■ ÖĞRETMEN VE DİN GÖREVLİLER­İ GÖNDERDİK: Yurt dışındaki vatandaşla­rımıza sunduğumuz kamu hizmetleri­ni iyileştird­ik. Başkonsolo­sluklarımı­zı sizlere gerçek anlamda hizmet veren irtibat noktaları haline getirdik. Çocuklarım­ızın ana dilini, dinini, kültürünü öğrenmesi için binlerce öğretmen ve din görevlisin­i yurt dışında görevlendi­rdik. Gençlerimi­zin eğitimi için burslar tahsis ettik, Türk üniversite­lerinde ücretsiz eğitim alabilmele­rini sağladık.

■ SİZLERE OY KULLANDIRM­AK BİZE NASİP OLDU: Türkiye’nin asli unsuru olarak ülkemizin geleceğind­e söz sahibi olmanız için 50 yıldır hasretle beklediğin­iz oy sandıkları­nı sizlere getirmek de bize nasip oldu. Sizlerin desteğiyle kabul edilen 16 Nisan 2017 halk oylaması sonucu ülkemiz, Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’ne geçmeye karar vermiştir. Ülkemizin geleceği için tarihi öneme sahip bu seçimlerde sizlerin desteğiyle yeni bir başlangıcı­n adımını atacağız.

 ??  ?? ARŞİV Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve Ürdün Kralı 2. Abdullah.
ARŞİV Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve Ürdün Kralı 2. Abdullah.
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye