Sabah

CHP’LI BAşKAN YARDıMCıSı VILLASıNA KAçAK KAT çıKTı

- Aslışah SARITAŞ

İSTANBUL Sarıyer Uskumruköy’de yer alan 15 yıllık lüks sitede CHP’li Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı’nın yaptığı inşaat sitede krize neden oldu. 2.5 katlı ikiz villalarda­n oluşan sitede Başkan Yardımcısı Serdar Sarıakçalı “çatı tadilatı” sonrası ortaya yeni bir kat çıktı. Kaçak kat ile ilgili hem site yönetimi hem de site sakinleri rahatsız. Site Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Toroman konudan haberdar oldukların­ı ama şikayet edilen kişi ile makamın aynı kişi olduğunu vurguladı. Toroman “Sitede başka konutlarda böyle bir yükseltme yok. Zaten sitelerin böyle bir yetkisi de yok. Ama bu beyefendi belediyede­n dolayı kendi yetki kapsamı altında olduğu için böyle bir şey yapıyor. Kimi kime şikayet edeceğiz. Bu tamamen kendisi belediyede olduğu için ortaya çıkan bir durum” dedi.

AYRICALIĞI­NI KULLANIYOR

Site sakinleri de durumdan rahatsızlı­ğını dile getirdi. Aynı sitede ikamet eden ve şikayetçi olan İlter Çelik “Bu sitede 1070 konut var. Hiç kimsenin yapmadığın­ı bu şahıs Belediye Başkan Yardımcısı olma ayrıcalığı­nı kullanarak yapıyor. Bir kat fazla atıyor. Daha fazla yetki verilse kim bilir neler yaparlar” şeklinde konuştu.

Sarıakçalı ise görüntüler­in ve site sakinlerin­in ifadelerin­e rağmen inşaatın sadece çatı tadilatı olduğunu savundu. Sarıakçalı “Belediye müsaadesi kapsamında bir çatı tadilatı yapıyorum. Plaza katı diyorlar öyle bir şey yok” dedi.

/ SABAH

 ??  ?? Serdar Sarıakçalı
Sarıyer Uskumruköy’de binden fazla villanın bulunduğu Arıköy Sitesi’nde Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Sarıakçalı’nın evine yaptığı tadilat sonrası ortaya kaçak kat çıktı
Serdar Sarıakçalı Sarıyer Uskumruköy’de binden fazla villanın bulunduğu Arıköy Sitesi’nde Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Sarıakçalı’nın evine yaptığı tadilat sonrası ortaya kaçak kat çıktı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye