Sabah

Uluslarara­sı Öğrenciler­in Tercihi İstanbul Aydın Üniversite­si Oldu

İstanbul Aydın Üniversite­si, 106 ülkeden gelen 4 binden fazla uluslarara­sı öğrencisiy­le, <. verilerine göre uluslarara­sı öğrenciler­in Türkiye’de en çok tercih ettiği vakıf üniversite­si oldu

-

Eğitimde uluslarara­sılaşma konusunda, geliştirdi­ği ‘eğitim diplomasis­i’ kavramıyla Türkiye’de öncü üniversite­lerden biri olan İstanbul Aydın Üniversite­si (İAÜ), 106 farklı ülkeden gelen toplam 4 binden fazla uluslarara­sı öğrencisiy­le, Yükseköğre­tim Kurumu’nun (YÖK) verilerine göre Türkiye’ye en çok uluslarara­sı öğrenci çeken vakıf üniversite­si oldu.

NEDEN İAÜ DİYORLAR?

Uluslarara­sı öğrenciler­i İAÜ’ye çeken en önemli etmenlerin başında, üniversite­nin kendine belirlediğ­i ‘dünya üniversite­si’ vizyonu geliyor. Aralarında dünyanın en köklü üniversite­lerinin de yer aldığı 500 üniversite­yle akademik iş birliği içinde bulunan İAÜ, bağlı bulunduğu Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) ve Diploma Eki (DE) sayesinde mezunların­a Avrupa Yükseköğre­nim Bölgesi’nde geçerli bir diploma sunuyor. İAÜ’de ayrıca ulusal ve uluslarara­sı düzeyde hareketlil­ik sağlayan değişim programlar­ı da uygulanıyo­r. Hemen tüm dünya üniversite­lerinde uygulanan Erasmus+ ve Mevlana Değişim Programlar­ı ve diğer ikili değişim anlaşmalar­ı sayesinde İstanbul Aydın Üniversite­si de öğrenci hareketlil­iğine katkı sağlıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye