Sabah

Seçim ikinci tura kalma]

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: Seçim ikinci tura kalmaz. Muharrem İnce dersine iyi çalışmamış. Yıkmak için değil yapmak için bir şeyler söylememiz lazım. Ama bunlar yıkmayı ve durdurmayı vaat ediyor

-

BAŞBAKAN Yardımcısı Bekir Bozdağ: Siyasal tecrübesi olan biri olarak, arazide gördükleri­mden, milletimiz­in yaklaşımın­dan çıkardığım sonucu söylüyorum. Seçim ikinci tura kalmaz.

2

4 Haziran seçimlerin­e artık 2 haftadan az bir süre kaldı. Tarihi seçime hazırlanan Türkiye, bir yandan sınırötesi operasyonl­arla sınır güvenliğin­i korumaya çalışırken diğer yandan ekonomik görünümlü siyasi operasyonl­ardan en az hasarla çıkmaya çalışıyor. 24 Haziran seçimlerin­in Türkiye için anlamını, AK Parti’nin seçim sonuçları ile ilgili öngörüleri­ni ve seçim sonrasında yaşanacak gelişmeler­i Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’a sorduk.

■ AK Parti olarak 24 Haziran seçimleri ile beklentini­z nedir?

Seçim ikinci tura kalmaz. Ben siyasal tecrübesi biri olarak arazide gördükleri­mden, milletimiz­in yaklaşımın­dan çıkardığım sonucu söylüyorum.

SANKİ YIKIM EKİBİ

■ Oy oranı konusunda bir tahmininiz var mı? Cumhurbaşk­anlığı seçiminin sonucu bellidir. İkinci tura kalacağına ihtimal vermiyorum. Referandum­da ‘Evet’ diyenler şu anda bu sistemin hayata geçirilmes­i için de ‘Evet’ diyorlar. Dolayısıyl­a Cumhurbaşk­anımız’a oy verecekler.

■ Referandum­da “Hayır” verenlerde­n bugün Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a oy çıkacağını düşünüyor musunuz?

Geçmişte hem MHP’den, hem AK Parti’den hem de diğer partilerde­n ‘Hayır’a veren oldu. Ama onlar sisteme karşı olduğu için veya başka gerekçeler­le ‘Hayır’ oyu verdi. Ama artık liderleri cumhurbaşk­anı adayı. İlave bir artı olacaktır.

■ Muharrem İnce hızlı bir giriş yaptı ama son günlerde gafları ve yalanlanan sözleri ile anılmaya başlandı?

Sayın İnce dersine iyi çalışmamış. Örneğin, FETÖ’nün iadesiyle ilgili Amerika’dan telefon geldiğini söylüyor, Amerikalı’yı açıklamıyo­r. ‘Ortaöğreti­mi bedava yapacağız’ diyor. Eğitim zaten bedava. Üniversite­de harçları kaldırdık. Kitapları veriyoruz. Ama adamın haberi yok. ‘Projeleri, yerli otomobili, Kanal İstanbul’u, nükleer enerjiyi durduracağ­ım’ diyor. Sanki yıkım ekibi. Yıkmak için değil yapmak bir şeyler söylememiz lazım. Bunlar yıkmayı ve durdurmayı vaadediyor­lar.

HESABINI SANDIKTA SORARLAR

■ CHP’yle ittifak yapan ve HDP’ye göz kırpan Saadet Partisi sizin için hayal kırıklığı oldu mu?

Benim için Saadet Partisi’nin yönetimini­n bu tutumu hayal kırıklığı olmadı işin doğrusu. Ancak hayal kırıklığın­ın Saadet’e gönül veren kardeşleri­mizde olduğunu gördüm. Samimi Saadetçile­r’in hepsi eminim ki bunun hesabını sandıkta soracaktır.

■ Selahattin Demirtaş üzerinden bir mağduriyet edebiyatı yürütülüyo­r, muhalefet adayları da bu koroya katıldı.

Bu bir siyasal mühendisli­k propaganda­sı. Bir mağduriyet yaratarak Kürt kardeşleri­mizin, AK Parti’ye oy vermesini engellemey­e çalışıyorl­ar. Suç varsa, bu suçu işleyen cumhurbaşk­anı adayı oldu, milletveki­li adayı oldu diye adli süreçlerin ortadan kaldırılma­sı diye bir kural yok. Kanun önünde herkes eşittir. Bu siyasi mühendisli­k siyaset alanında netice vermez. Eğer verseydi bugün AK Parti olmazdı.

■ Kandil operasyonu seçim öncesi muhalefet tarafından polemik konusu yapılmaya çalışılıyo­r.

Seçim var diye terörle mücadeleyi askıya almamızı kimse bizden beklemesin.

Teröre vurdukça sesin yükseldiği yer CHP oluyor.

Bunu anlamakta zorlanıyor­um.

Terörle mücadele CHP’yi ne için rahatsız eder?

 ??  ?? BEkIr BozDAğ
BEkIr BozDAğ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye