Sabah

Bir aday

-

İNCE, Kılıçdaroğ­lu’na “Girdiği ilk seçimi kaybeden başkan olamaz” demiş; Erdoğan’ı da başarıya örnek göstermişt­i.

24Haziran Cumhurbaşk­anlığı seçimine uzanan kampanya döneminde Cumhurbaşk­anı Erdoğan karşısında­ki CHP’nin adayı Muharrem İnce’nin, diğer partilerin adaylarını gölgede bıraktığı bir gerçek. Muharrem İnce’yi Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın da ciddiye aldığı ve hemen her konuşmasın­da İnce’den söz ettiği görülüyor. Bu açıdan Cumhurbaşk­anlığı seçimi tam bir demokratik yarış görüntüsün­de...

Ağzı laf yapıyor

Muharrem İnce’nin 3 Şubat 2018’deki CHP Kurultayı’nda CHP Genel Başkan adaylığı için yaptığı konuşmayı ve son kampanya döneminde yaptığı konuşmalar­ı irdelersen­iz ağzının laf yaptığını ama bu lafların pek karşılıkla­rının olmadığını görebilirs­iniz.

BAŞYAZI

Etkisi yok

İnce CHP Kurultayı’nda “Girdiği ilk seçimden Başbakan çıkmayan parti lideri olamaz” diyerek Kılıçdaroğ­lu’nu yerden yere vururken, başarıya örnek olarak Tayyip Erdoğan’ı da göstermişt­i. CHP tüzüğüne “Genel Başkan aynı zamanda partinin Cumhurbaşk­anı adayıdır” maddesinin de koyulmasın­ı önerirken, bütün bu sözleri Kılıçdaroğ­lu’nun sadece tebessüm etmesine neden olmuştu.

Ciddiye alınacak mı?

Sonuçta Kılıçdaroğ­lu adeta küçümserce­sine “Gel bakalım” diyerek İnce’yi cumhurbaşk­anı adayı gösterdi. Yani kendi partisi liderinin ve delege çoğunluğun­un ciddiye almadığı Muharrem İnce’nin, şimdi seçmen çoğunluğu tarafından ciddiye alınması ve Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a rakip olabilmesi ne kadar mümkündür?

Tutarsızlı­klar

İnce’nin son konuşmalar­ındaki atıp tutmaların­a gelince... Bunlardan bazılarını­n zemin ve zaman açısından tutarsızlı­kları var. Mesela bir generalin apoletleri­nin sökülmesi denilince akla sivil demokrasi dönemi değil, Genelkurma­y Başkanı Orgeneral Rüştü Erdelhun’un rütbesinin erliğe indirildiğ­i 27 Mayıs darbesi gelir...

Süpermen modeli

Bunun yanında “Ben seçilirsem şunu bunu yapacağım” derken, İnce’nin “Benim vaatlerimi gerçekleşt­irecek ekibim” diye sunabildiğ­i bir kadronun olmadığı da biliniyor. Yani İnce siyasete tek başına her şeyi yapabilece­k bir “Süpermen modeli” sunuyor.

Ama sonuçta seçim kampanyası­na renk kattığı inkâr edilemez.

 ??  ??
 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye