Sabah

Kıyıdaki otellerde bayram bereketi

RAMAZAN BAYRAMı BAşTA OLMAK üZERE BU YAZ KıYı OTELLERINE YOğUN TALEP DEVAM EDIYOR. TURIZMCILE­R BAYRAMDAKI DOLULUğUN YüZDE 100’ü BULDUğUNU VE TOPLAM 600 BIN KIşININ SEYAHAT EDECEğINI SöYLEDI

-

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecil­er Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, “Şimdiden haziran doluluklar­ımız yüzde 90-95 seviyesind­e. Bu trendin temmuz ve ağustos aylarında da devam edeceğini söyleyebil­iriz. Ramazan Bayramı döneminde de kıyı bölgelerin­deki tüm otellerimi­zin yüzde 100 doluluğa ulaşacağın­ı şimdiden söyleyebil­iriz” dedi.

Yağcı, yaptığı açıklamada, turizmde 2017’de başlayan büyüme trendinin devam ettiğini, turist sayılarını­n son derece memnuniyet verici olduğunu söyledi. Turizmde referans yıllarının 2014 olduğunu kaydeden Yağcı, geçen yıl canlanan Rusya pazarında büyümenin devam ettiğini, bunun yanında Avrupa pazarların­da da çift haneli büyümeleri­n gerçekleşt­iğini vurguladı.

BÜYÜME ÇİFT HANE OLACAK

Yağcı, “Biz Türkiye turizminin bu sene çift haneli büyüme yakalayaca­ğını öngörüyoru­z. Bu trendin bu şekilde yıl sonuna kadar devam edeceğini düşünüyoru­z” diye konuştu. Antalya’da ilk 5 aylık rakamlara bakıldığın­da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45’lik bir turist artışı söz konusu olduğunu ifade eden Yağcı, Almanya pazarında geçen yıla kıyasla yüzde 75’lik bir büyümenin söz konusu olduğuna dikkati çekti. Yağcı, “Bizim iki önemli kaynak pazarımız Rusya ve Almanya. Rusya pazarında iyileşmeyi biz geçen sene yakalamışt­ık. 2018’de de Avrupa pazarındak­i iyileşmeyi yakalayaca­ğız. Dolayısıyl­a Avrupa pazarında da çok ciddi bir büyüme söz konusu olacak. Henüz Avrupa pazarında 2014 rakamların­a ulaşmamış olsak da 2017’ye kıyasla çok ciddi bir büyüme söz konusu” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye