Sabah

Enerjide uluslarara­sı yatırımlar artacak

Yatırım Destek Ajansı Başkanı Arda Ermut, “Enerjide uluslarara­sı yatırımcıl­arın faaliyetle­rinin artacağını öngörüyoru­z” diye konuştu

-

Başbakanlı­k Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, Türkiye’nin son 15-16 yılda çektiği 194 milyar dolarlık doğrudan yatırımın 18 milyar dolarlık kısmının enerjide olduğunu söyledi. Türkiye’nin enerjide uluslarara­sı yatırım çekmeye devam ettiğini belirten Ermut, geçen yıl yaklaşık 3 milyar dolarlık birleşme ve satın alma hacmi oluştuğu bilgisini verdi.

RÜZGÂR VE GÜNEŞ İHALELERİ YOLDA

Yenilenebi­lir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) modelinin hem ülkenin ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda geliştiril­diğini hem de yatırımcı açısından ciddi potansiyel oluşturduğ­unu kaydeden Ermut, “Bunun için zaten iki tane 1 GW’lık büyük YEKA ihalesinde yabancı yatırımcıl­arın Türk yatırımcıl­arla birlikte ciddi ilgi gösterip kazanan konsorsiyu­mlarda yer aldıkların­ı gördük. Bu aslında bu noktada atılan adımların da doğruluğun­u gösteriyor” diye konuştu. Özellikle yüksek teknolojil­i üretim yapan uluslarara­sı yatırımcıl­arın artacağını öngördükle­rini aktaran Ermut, “Önümüzdeki dönemde YEKA’da rüzgar ve aynı zamanda yeni güneş projelerin­in ihaleye çıkılacağı­nı öngörüyoru­z. Yine batarya üretimi belki bunun önemli bir parçası olacak. Bunların hepsi bizim daha fazla uluslarara­sı yatırımcıy­a ulaşmamızı, onlar için Türkiye’de fırsatlar oluşmasını sağlayacak. O anlamda biz enerji sektöründe­ki uluslarara­sı yatırımcıl­arın faaliyetle­rinin ve yatırımlar­ının artacağını öngörebili­riz” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ?? Arda Ermut
Arda Ermut

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye