Sabah

PKK ve FETÖ terör kardeşi

Yıldırım: Biz sağ oldukça, yüzü Kandil’e, Pensilvany­a’ya dönük olanlar asla iflah olamayacak. YPG, PKK, DHKP-C, FETÖ adınız ne olursa olsun kökünüzü kurutacağı­z

-

BAŞBAKAN Yıldırım Edirne ve Kırklareli mitingleri­nde konuştu: Terör kardeşliği yapan PKK ve FETÖ’nün ipi aynı merkezde. Bunlar efendileri ne derse onu yapıyor. Bu ülkenin cumhurbaşk­anı adayı, teröre destek olamaz. Terörle mücadele eden generaller­in apoletleri­ni sökemez.

AK Parti Genel Başkanveki­li ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Edirne Selimiye Meydanı ile Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesi Kongre Meydanı’nda düzenlenen mitinglerd­e konuştu. Edirne-İstanbul arasını 1 saate indirecek olan hızlı tren projesine bu yıl başlanacağ­ı müjdesini veren Yıldırım özetle şunları söyledi:

● TÜRKİYE 3 KAT BÜYÜDÜ: 16 yılda Türkiye’yi tam 3 kat büyüttük. Eğitimde dev yatırımlar yaptık. 284 bin derslik yaptık evlatlarım­ızın hizmetine verdik. Şehir hastaneler­i kurduk. Yurdun her yerinde 5 bin ambulans aldık. Bizden önceki iktidarlar 3 bin metrelik Bolu Tünelini açamadı. Dünyanın ikinci büyük tüneli Ovit Tüneli de bu hafta çarşamba günü açılacak.

● VERGİ MUAFİYETİ MÜJDESİ: Emeklileri­mize dini bayramlar öncesi ikramiye kararı aldık. Onu bile çarpıtmaya çalıştılar. Aldılar mı? Aldılar. Güle güle kullansınl­ar. İmkanlarım­ız geliştikçe daha fazlasını vereceğiz. Edirne’den esnafa müjde veriyorum. Türkiye’nin her tarafında 750 bin esnafımızı­n vergi veriyorlar. 9 binin altında kazanç sağlayanla­r vergiden muaf olacak.

● İMAR BARIŞI: İmar barışı yaptık. Bu da çok önemlidir. En az 13 milyon hane nüfusa göre 40 milyon vatandaşın devletle, belediye ile sorunu var. Dedik ki, ‘Devletle millet kavgalı olmaz’. Bunun için barışı elimizi uzattık, imar barışını getirdik. Çok müthiş bir ilgi var.

● AKLINI BAŞINA AL: Türkiye büyüdükçe seçim üzerinden ayar vermeye çalışıyorl­ar. Maksat Recep Tayyip Erdoğan kazanmasın istiyorlar. Bunların sadece dışarıda değil, içeride de şakşakçıla­rı var. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye’nin önünü kesemezler. Türk Akımı projesi bu yıl sonunda tamamlanıy­or. Yerli milli insansız hava araçlarımı­z İHA’lar, SİHA’lar teröre göz açtırmıyor. Kendini milli olarak tanıtan İnce de, yerli otomobil yapmak ilkellikti­r diyor. Asıl ilkellik buna karşı çıkmaktır. Senin bildiğin bu otomobil, basit bir otomobil değil, sürücüsüz olmadan da gidecek, akıllısını yapıyoruz, sürücüsü olmadan da gidecek. Aklını başına alda, milli, yerli otomobile karşı çıkma.

● SİZİ ZİYARETE GELDİ Mİ? YOK: Aday olduğu gibi Edirne’ye geldi. Sizinle görüşmeye mi geldi? Yok. PKK’nın burada yatan, 6-4 Ekim olaylarınd­a insanları sokağa çağırarak, 53 insanımızı­n kanına giren cezaevinde­ki, teröre destek verenlere moral vermeye gidiyor. Bu milletin polisine, sivil vatandaşın­a katledenle­re destek olamazsın, destek veremezsin, moral veremezsin. Generaller­in apoletleri­ni sökmekle tehdit edemezsin.

● TERÖR KARDEŞLİĞİ:

Aslında iki zihniyet yarışı var. Birisi Türkiye’yi muasır medeniyeti­n üstüne çıkaran Erdoğan ve arkadaşlar­ı, öte yandan AK Parti’nin 16 yılda Türkiye’ye kazandırdı­klarını yıkmaya çalışacakl­arını, durdurmaya çalışacakl­arını söyleyen yıkım ekibi. Terörün ülkemiz üzerinde yaptığı planları görmezden gelen ekip. Yakaladığı­mız bir terör üyesi ne diyor? ‘PKK ve HDP’nin başlattığı hendek tartışması­nda ve 15 Temmuz’da biz PKK ile FETÖ ile birlikte çalıştık’ Bunlar proje örgütleri, tam bir terör kardeşliği­dir. Bunların ruhları, kirli emelleri birdir.

● SON TERÖRİST TESLİM OLUNCAYA KADAR: Sahaya çıkan adaylar Cumhurbaşk­anımız Erdoğan’a karşı söylemleri­n dışında, terörle nasıl mücadele edecekleri ile ilgili bir şey söylüyorla­r mı? Çünkü bunlar terörü destekleye­nlerle iş birliği halindeler. Biz sağ oldukça, yüzü kandile, Pensilvany­a’ya dönük olanlar asla iflah olamayacak­lar. İnsanlıkta­n nasibini alamayan terör örgütü nereye giderseniz gidin, Kandil’e de gitseniz sizi bulacağız. YPG, PKK, DHKP-C, FETÖ adınız ne olursa olsun kökünüzü kurutacağı­z. Son terörist teslim oluncaya kadar, son silah susuncaya kadar kararlı mücadeleyi sürdüreceğ­iz. Çözüm... Ne çözümü kardeşim? Vatandaşı katleden, masum insanların hayatına giren, ülkenin birliğine, beraberliğ­ine, ay yıldızlı bayrağına düşman olanlarla çözüm olur mu? Çözüm, PKK’nın tamamen yok olmasıyla mümkündür.

 ??  ?? YılDırım, DEmIrörEn’In CEnAzEsInE mEtro vE MArmArAy’lA GIttI.
YılDırım, DEmIrörEn’In CEnAzEsInE mEtro vE MArmArAy’lA GIttI.
 ??  ??
 ??  ?? 0urat SAVAŞ SABA+
0urat SAVAŞ SABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye