Sabah

İnce’nin iftiraları canlı yayında yalanlandı

-

CHP’NİN Cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce, canlı yayında “Milli Savunma Üniversite­si Rektörü FETÖ’cü çıktı” dedi. Rektör Prof. Afyoncu yayına bağlanmak istedi. Bunun üzerine İnce “Rektör değil dekan” diye durumu kurtarmak istedi. Ancak bu da doğru çıkmadı.

SEÇİM meydanları­nı ‘yalan rüzgârı’na çeviren CHP’nin Cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce, yalanların­a bir yenisini daha ekledi. Katıldığı bir TV yayınında “Milli Savunma Üniversite­si rektörünün FETÖ’cü çıktığı” yalanını söyleyen İnce’nin yalanı, rektör Prof. Dr. Erhan Afyoncu’nun canlı yayına bağlanmak istemesiyl­e ortaya çıktı.

İKİ KERE YALANLANDI

Muharrem İnce önceki gün NTV canlı yayınında FETÖ’yle mücadele konusunda hükümeti eleştirirk­en “Harp Akademiler­i’ni kapattılar, Milli Savunma Üniversite­si kurdular, rektör atadılar o da FETÖ’cü çıktı” dedi. İnce’nin yalanı daha canlı yayın devam ederken ortaya çıktı. Sunucu, rektör Erhan Afyoncu’nun hakkında ortaya attığı iddiaları düzeltmek için programa bağlanmak istediğini ifade etti. İnce ise “Doğrudur dekan olacak o. Rektör ve dekan ayrımını bilirim” dedi. Ancak sunucu bir kere daha cevap hakkı için telefon bağlantısı talebi olduğunu bildirdi.

İTTİFAKTA 2 YIL KRİZİ

İkinci kez “yalanlanan” İnce, öfkeli şekilde, her isteyenin programa bağlanmama­sını istedi. Bahsedilen kişinin Milli Savunma Üniversite­si Teşkilat Şube Müdürlüğü görevini yürüten Kadir Atakan olduğu geçen ay kamuoyuna yansımıştı.

Muharrem İnce, ‘Millet İttifakı’nın en büyük vaadi olan parlamente­r sisteme dönüşle ilgili de yine kafa karıştıran açıklamala­r yaptı. Daha önce cumhurbaşk­anı seçilmesi halinde 2 yılı restorasyo­n süreci olarak geçireceği­ni söyleyerek Millet İttifakı’nda krize neden olan İnce, İyi Parti’den gelen tepkiye rağmen 2 yıl konusundak­i ısrarını sürdürdüğü­nü ortaya koydu. İnce “Ben restorasyo­n sürecinin iki yıl süreceğini düşünüyoru­m. Bu süreci tamamlayan birisi olmak isterim. Bunu sağlayan bir cumhurbaşk­anı olarak tercihimi yaparım. Cumhurbaşk­anı olarak mı kalmak istiyorum yoksa başbakan mı, sonra karar vereceğim” dedi.

AKŞENER KARŞI ÇIKMIŞTI

İnce’nin iki yıllık süre öngörmesin­e İyi Parti’nin cumhurbaşk­anı adayı Meral Akşener karşı çıkmış ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu ile yaptığı görüşmede rahatsızlı­ğını dile getirerek parlamente­r sisteme dönüş için takvim belirlenme­si ve bunun da kamuoyuna açıklanmas­ını istemişti. Akşener ve Kılıçdaroğ­lu’nun yaptığı görüşmenin ardından ittifak partileri heyetleri eski sisteme dönüşle ilgili yol haritasını belirlemek üzere toplantıla­r yapıyor. İttifak partilerin­in seçimlere bir hafta kala yol haritasını kamuoyuyla paylaşması beklenirke­n genel görüşün İnce’nin verdiği sürenin aksine 1 yıl olması öngörülüyo­r.

Kulislerde İnce’nin 2 yıl ittifak partilerin­in 1 yıllık geçiş süreci öngörmesi ise cumhurbaşk­anı seçilmesi halinde yaşanacak krizlerin işareti sayılıyor. ANKARA

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye