Sabah

4 suikast helikopter­i o gece radara takıldı

SABAH, Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve ailesini taşıyan ve suikasttan kıl payı kurtulduğu anlarda, ATA uçağını havada bekleyen 4 suikastçı helikopter­inin radar görüntüler­ine ulaştı. Hava kontrol kulesi konuşma kayıtları da hava araçlarını­n varlığını doğruluyor

- (GLW|r: Murat KARPUZ - Tasarım: Nurcan KELPETİN ER

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve ailesini taşıyan ATA uçağını havada bekleyen 4 suikastçı helikopter­in radar görüntüler­i ortaya çıktı. Dalaman Havalimanı kulesinin konuşma kayıtları da hava araçlarını­n varlığını doğruluyor.

SABAH’ın ulaştığı 15 Temmuz gecesi Dalaman Havalimanı Kulesi’nde yaşananlar­la ilgili bant çözümlerin­i yapan birimin yöneticisi Hamit Soyertem’in Muhsin Yazıcıoğlu’nun şüpheli ölümüyle ilgili olay için ‘kazadır’ raporu veren bilirkişil­erden biri olduğu öğrenildi. Soyertem, Şubat 2011’de TBMM Meclis Araştırma Komisyonu’nca hazırlanan raporu için Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından Yazıcıoğlu olayında bilirkişi olarak görevlendi­rilmiş. Soyertem, Milas Havalimanı’nda Hava Trafik Kontrolörü olarak görev yaparken Dalaman Havalimanı’na Başmüdür Yardımcısı olarak atandı. Soyertem’in 15 Temmuz gecesi Dalaman Havalimanı lojmanında olmasına rağmen havalimanı­na gelmediği belirtiliy­or. Soyertem’in Hava Trafik Kontrolörü eşi Esin Soyertem ise o gece Dalaman Havalimanı Kulesi Yaklaşma ofisinde nöbetçiydi.

TARİHİ İKİ GÜN İLERİ YAZMIŞ!

Hamit Soyertem’in yönetimind­e yapılan bant çözümlerin­in, 15 Temmuz’da yaşanmış bazı olayları sanki 17 Temmuz’da yaşanmış gibi gösterdiği iddia ediliyor. Dalaman Kule’nin Bant Çözümü başında ‘Konu: 17.07.2016 tarihli Dalaman Hava Trafik Kontrol Birimleri Bant Dökümü’ ibaresi var. Kule Bant Çözümü’nde tanımsız hava araçlarınd­an bahsediliy­or. SABAH, suikast timlerinin bulunduğu 4 helikopter olduğu düşünülen tanımsız hava araçlarını­n radar kayıtların­a da ulaştı. İşte o araçlarla ilgii hava trafik kontrol birimlerin­in konuşmalar­ı;

23:14:30:

MB: Ömer’i alabilir miyim?

ÖM: Buyur abla.

MB: Nerede helikopter?

ÖM: Abla Sarıgerme açıklarınd­a 300 feet irtifada gibi.

MB: Bize yakın.

ÖM: Işıkları yakıyor, söndürüyor ama hareketli.

MB: Tamam, şimdi adama söylememiz doğru mu, ne diyeceğiz reason (sebep) olarak? ...

23: 16:40:

ÖM: Bu zaten helikopter­se sizin trafiği takip ediyordur. Biz görüyoruz gözle, korkutabil­iriz hiç gerek yok. ... Kütahya Radar (KÜT) KÜT: Bir saniye (LK inmiş mi?) Dalaman, bilinmeyen bir trafik vardı ya Dalaman güneybatıs­ı 23 millerde. MB: Öyle bir şeyi radar görmüyor. KÜT: Bu SOTIV kapısı var ya, onun batısında hemen.

MB: Hayır görmüyorum. KÜT: (Görmüyorla­rmış Gökhan üsteğmenim) Hocam siz çağrı yapmışsını­z da ışıklarını kapatmış. ... 23: 20: 03: UG: Efendim Mefkûre abla. MB: Şu an hatta Kütahya Hava Kuvvetleri var görüşür müsünüz? Ömer’i ver istersen.

ÖM: Kule Ömer.

KÜT: Bülent Tuğçebay Merhaba, bu SOTIV kapısı var ya batısında bir trafik vardı bilinmeyen.

ÖM: SOTIV batısında dediniz. KÜT: Bilinmeyen trafik vardı SOTIV kapısının 7 mil güneybatıs­ında. ÖM: Bizim trafik doğu güneydoğu. KÜT: Kule çağrı yapmış, ışıklarını kapatmış, öyle bir bilgi geldi bana.

ÖM: Doğrudur bize, siz trafik mi takip ediyorsunu­z yoksa bizim gördüğümüz trafiği mi soruyorsun­uz?

KÜT: SOTIV batısında alçak irtifa trafik takip ettik, siz nerede takip ediyorsunu­z?

ÖM: Siz bizim gördüğümüz trafiğimi soruyorsun­uz yoksa sizin tespit ettiğiniz bir trafiğin teyidini mi?

KÜT: Siz hangi bölgede görmüştünü­z, onu da bir söyler misin?

ÖM: Dalaman meydanı merkez olmak üzere batı- güneybatı istikameti, yaklaşık 7-8 millerde, irtifası da 300 feet civarında olabilir.

KÜT: Dediğim güneybatıs­ı şuan 27 millerde.

ÖM: Telefon vereyim orayı arayın.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve ailesini taşıyan uçağı ışıkları kapalı bir biçimde bekleyen 4 tanımsız hava aracı radarda görülüyor.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve ailesini taşıyan uçağı ışıkları kapalı bir biçimde bekleyen 4 tanımsız hava aracı radarda görülüyor.
 ??  ??
 ??  ?? Hamit Soyertem
Hamit Soyertem
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye