Sabah

Kırklareli merkezli 4 ilde suç örgütü operasyonu

“Çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek” iddiasıyla aralarında polis memurunun da bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı

-

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın koordinesi­nde, İl Emniyet Müdürülüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri yürütülen çalışmada, “suç örgütü kurmak ve yönetmek” ve “gasp” gibi 15 ayrı suça karıştıkla­rı iddiasıyla Kırklareli, Bursa, Tekirdağ ve İstanbul’da aralarında bir polis memurunun da bulunduğu 26 şüpheli tespit edildi. Eş zamanlı düzenlenen operasyond­a N.G.’nin elebaşı olduğu örgüte üye olduğu iddia edilen 26 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler­in büyük kısmının kumar oynadıklar­ı mekanlarda yakalandığ­ı öğrenildi.

Öte yandan şüpheliler­in işlettikle­ri bar ve pavyon gibi eğlence mekanların­da çalıştırdı­kları yabancı uyruklu kadınlar vasıtası ile mekana gelen müşteriler­e yüklü miktarda hesap çıkarttıkl­arı, hesabı ödemeyen, ödemek istemeyen ya da ödeyemeyen müşteriler­i tehdit ettikleri ve zorla otomatik para çekme makineleri­nden para çektirdikl­eri tespit edildi.

Şüpheliler­in ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, biri kurusıkı 6 silah, 79 mermi, kılıç, 5 bıçak, bir miktar uyuşturucu madde, kadın başlı heykel, bir şüpheli adına düzenlenmi­ş polis haberleri gazetesi kartı, polis şapkası, tahta cop, oyun kağıtları, oyun pulları, kumar hesapların­ın tutulduğu defter, 3 senet ele geçirildi. Evde 2 de yabancı uyruklu kadın yakalandı.

Yakalanan yabancı uyruklu kadınlar, Kırklareli Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Şüpheliler­in emniyettek­i işlemleri sürüyor.

 ??  ?? Gözaltına alınan şüpheliler­in büyük kısmı kumar oynadıklar­ı mekânlarda yakalandı.
Gözaltına alınan şüpheliler­in büyük kısmı kumar oynadıklar­ı mekânlarda yakalandı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye