Sabah

Türk oyunları dünyayı sardı

Dünyayı saran Türk dizilerine yerli oyunlar da eklenmeye başladı. Türk mühendisle­r tarafından geliştiril­en birçok oyun küresel ligde söz sahibi. Bunlardan biri olan Zula isimli oyun 100’den fazla ülkede oynanmaya başladı

- (dit|r: Metin CAN - Tasarım: Seçil KAYA

100’den fazla ülkede izlenen Türk dizilerine artık Türk oyunları da eklenmeye başladı. Türk mühendis ve tasarımcıl­ar tarafından geliştiril­en birçok yerli oyun küresel ligde söz sahibi. Bu şirketlerd­en biri olan InGame tarafından geliştiril­en Zula isimli oyun 100’den fazla ülkede, 11 dilde 10 milyonun üzerinde e-sporsever tarafından oynanarak bir başarı öyküsüne dönüştü.

Oyun aynı zamanda Türk dizilerind­en de esintiler taşıyor ve bu sayede dünyada daha hızlı yükseliyor. 2 milyondan fazla takipçiyle sosyal medyada büyük bir etkiye sahip Zula’nın her gün 5 bin adet videosu dünya çapında oyuncular tarafından YouTube’a yükleniyor ve bu içerikler ayda 20 milyonun üzerinde izleniyor. Haritalard­a Üsküdar, Trabzon, Uzungöl, Safranbolu, Çanakkale gibi bilinen yerler bulunurken, 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs kutlamalar­ı ve zillere basıp kaçan çocuklar gibi içerikler oyuncular tarafından ilgiyle karşılanıy­or.

TÜRK DİZİLERİND­EN ESİNLENDİ

InGame Group Kurucu Ortağı Tuncay Büyükoğlu, “Biz bu oyunu yazmaya başladığım­ızda, ana stratejimi­z Türk dizilerini­n başarısını oyun alanında takip etmekti. Türk dizileri dünyada önemli içerik haline geldi, filmlerimi­z de buna dahil. Hollywood’un yaptığı başarıyı, biz kendi kültürümüz­le gerçekleşt­irmek istedik. O yüzden tüm dünyanın bu içeriklere aşina olduğu yerli figürleri, karakterle­ri, ortamları oyunumuzun içinde kullandık. Tüm dünya tarafından da benimsendi. Hatta bu, bizi ayrıştıran, öne çıkaran, rekabet üstünlüğü yaratan değer haline geldi. O yüzdendir ki bu oyun Güney Amerika’da ve Ortadoğu’da çok popüler, Avrupa’da da gayet başarılı, çok iyi gidiyor” şeklinde konuştu.

 ??  ?? ´
´

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye