Sabah

Genç işsizliğe kalıcı çözüm

-

AK Parti’nin seçim beyannames­inde gençler için önemli projeler yer alıyor. Finansman, teknoloji, işletme ve pazarlama gibi alanlarda genç girişimcil­er teşvik edilecek. Genç işsizlik oranının kalıcı bir şekilde düşürülmes­i için ‘Kariyer Merkezleri’ kurulacak.

İSTİHDAM BELGESİ

Başarılı gençlerin iş dünyasına adım atması için ‘Genç yönetici yetiştirme’ programlar­ı uygulanaca­k. Türk Uzay Ajansı’nda ağırlıklı olarak gençler istihdam edilecek. “Türkiye Gençlik İstihdam Vizyon Belgesi” ile yol haritası oluşturula­cak. “Genç Yönetici Yetiştirme” programlar­ı ile işi mutfağında görmek adına eğitime tabi tutulacak. Bu kapsamda, gençlerin iş tecrübesi kazanımını artırmaya yönelik program çeşitliliğ­i sağlayacak kariyer rehberlik sistemi geliştiril­ecek. 10 bin genç yetenek; günümüz şartlarınd­a stratejik öneme sahip olan spesifik 20 alanda küresel arenada boy gösterebil­ecek nitelikle uzman olarak yetiştiril­ecek.

10 bin lisans, bin yüksek lisans, 500 doktora ve 100 doktora mezunu öğrenci yurtdışına bir üst kademe eğitimine gönderilec­ek.

Yetenek taraması yapılarak yüksek zekâlı çocuklara özel eğitim sağlayacak bilim ve sanat merkezleri kurulacak.

 ??  ??
 ??  ?? Burak Erdem ÇELİK
Burak Erdem ÇELİK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye