Sabah

ALMANYA YORGUN FRANSA FAVORİ

Nasıl bir Finale hangi takımlar Dünya Kupası kalır? Kupayı kim bekliyorsu­nuz? kazanır?

-

2018 Dünya Kupası yarın Rusya’da başlıyor. SABAH yazarları dev turnuvayı masaya yatırdı. Ortak fikir: Almanya mental olarak yorgun. Genç kadrosuyla Fransa favori.

A+MET ÇAKAR: Bu Dünya Kupası’nın temel özelliği ‘Video Yardımcı Hakem Sistemi’nin (VAR) ilavesidir. Aslında öyle olaylar yaşayabili­riz ki futboldaki tüm bildikleri­mizi unutmak, yeniden gözden geçirmek zorunda kalabiliri­z. Futbol olarak daha önceki dünya kupalarınd­an fazla bir farkı olacağını düşünmüyor­um. Ama şuna inanıyorum ki her dünya kupasında gördüğümüz gibi sürpriz bir takımın yukarılara ilerleyebi­leceğidir.

LE9ENT TÜ=EMEN: Dünyanın en büyük organizasy­onunda ön plana ‘Video Hakemlik’ çıkacak. Emek hırsızlığı yapmaya çalışan oyuncular frene basacak, çok oyuncu da ikili mücadelele­rde daha kontrollü olacak. Video hakemlik tarafından izlenmek ve gözlemlenm­ek Dünya Kupası’nda futbola ciddi bir akışkanlık sağlayacak­tır. Ancak hakemlerin video hakemliğe güvenerek rehavete girmemeler­i gerekir.

GÜRCAN BİLGİÇ: Her şampiyona futbola farklı felsefeler kattı. Çift ön libero Almanya’dan çıktı. Son Brezilya ise futbola ‘hızı’ armağan etti. Almanya’nın Brezilya karşısında­ki 7 gollü zaferi aklın ve hızın, teknik ve estetiğin nasıl önüne geçtiğini ispatladı. Bu turnuvada daha hızlı ve akıllı oynayanı konuşacağı­z.

METİN TEKİN: Benim bu şampiyonal­ar öncesi en merak ettiğim şey, futboldaki gelişmeler ve değişimler oluyor. Çünkü bu turnuvalar­dan sonra UEFA ve FIFA’nın güzel, teknik ve ayrıntılı raporların­ı okuyoruz. Bu Dünya Kupası’ndan sonra da yeni gelişmeler­i bekliyoruz.

İSKENDER GÜNEN: Brezilya’da gerçekleşt­irilen Dünya Kupası’ndan daha renkli bir turnuva bekliyorum. Baktığımız­da çok çetin grupların yanında daha rahat gruplar olduğu gerçek. Favori olarak gösterilen takımların gruplarınd­aki performans­ları, sonra yapacağı maçlar için belirleyic­i olacaktır.

LE9ENT TÜ=EMEN: Ben Brezilya-Arjantin finali olacağına inanıyorum. Gruplar bu finale göz kırpıyor. Ancak yarı finalin içinde Brezilya, Arjantin dışında İspanya, Fransa ve Belçika yer alabilir. Dünya Kupası’nda takımları Rusya’nın iklimi etkileyebi­lir. Çünkü gündüz oynanacak maçlarla, gece maçları arasında ciddi ısı farkları var. Yazlık alanda hazırlıkla­rını tamamlayan ülkeler, inşallah Rusya’nın değişken havasında sıkıntı yaşamaz.

İSKENDER GÜNEN: Hazırlık maçları ölçü olmasa da favori takımlar hakkında ilk izlenim olarak önemli. Almanya, Brezilya, Fransa, İngiltere ve Portekiz takımların­ın maçlarını seyretme olanağı buldum. Bu takımlar içinde Brezilya beni en fazla etkileyen takım oldu. Kendi evlerinde yaptıkları Dünya Kupası’ndan çok farklı bir takım görüntüsün­deydiler. Özellikle takım savunması gerçekten çok üst düzeyde. Fransa’ya baktığın zaman kadro olarak çok geniş, kaliteli oyuncuları var. Almanya her zaman turnuvalar­ın final takımların­dan birisi.

METİN TEKİN: Güncel olarak bakarsak Messi belki de son Dünya Kupası’nda kendini ve Arjantin’i başka bir seviyeye taşıyacak mı, göreceğiz. Almanya’yı biraz sendelemiş gözükse de hâlâ Avrupa’nın favorisi olarak görüyorum. Bana göre plase de genç bir kadro olmasına rağmen Fransa.. Tabii ki her dünya kupasının doğal favorisi her şeye rağmen Brezilya. Ben şampiyonun bu 4 takımın içinden çıkacağını düşünüyoru­m. Farklı oyunlar ve çok başarılı takımlar olacaktır ama şampiyonlu­k başka bir şeydir. Kupayı kazanmak farklı şeyleri de gerektirir.

A+MET ÇAKAR: Benim favorim Belçika. Bu favorimi duyanların birçoğu şaşırabili­rler ama ben öyle düşünüyoru­m. Arjantin ve Brezilya da şampiyonlu­ğu zorlayacak kalitedeki ekipler. Birçok kişi ‘Almanya’ diyor ama ben Almanya’nın bu turnuvada büyük hayal kırıklığı yaşayacağı­nı düşünüyoru­m. GÜRCAN BİLGİÇ: Ben genç Fransa’nın final yapmasını ve şampiyon olmasını bekliyorum. Almanya’da mental yorgunluk var. Brezilya, Uruguay ve Arjantin ise turnuvaya ağırlık koyacak takımlar olur. Ama bir numaram kesinlikle Fransa Milli Takımı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye