Sabah

Kardeşliğe yapılan yatırım TANAP’’ın kardeşliğe bir yatırım olduğunu belirten Enerji Bakanı Albayrak, Türkiye’nin enerjideki anahtar ülke konumunun pekişeceği­ni kaydetti

-

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) Türkiye ve Azerbaycan’ın izlediği aktif enerji politikala­rının yansıması olduğunu ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, maddi yatırımın çok ötesinde bir anlam ve değere sahip yüzyılın en önemli projeleri arasında yer aldığını söyledi. Albayrak, “TANAP, aynı zamanda kardeşliğe yapılan yatırımdır. İki devlet bir millet ülküsünün sınırları aşarak yeni coğrafyala­ra, yeni insanlara ulaşmasıdı­r. İki ülke arasındaki hakiki dostluğun ve muhabbetin geleceğe bırakacağı en büyük mirastır” dedi.

KARDEŞLİĞİ­N YENİ SEMBOLÜ

Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak TANAP’ın açılış töreninde konuşan Albayrak, projenin Türk-Azeri kardeşliği­nin yeni sembolü olduğunu söyledi. Albayrak, bugünün bölge enerji tarihi açısından önemli olduğunun altını çizdi. Albayrak, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında kurulan bölgesel işbirliğin­in yeni kıtalara ulaşarak küresel işbirliğin­e dönüştüğün­ü belirterek, TANAP’ın istikrarın, güçlü liderlik ve vizyonun projesi olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE ANAHTAR ÜLKE

TANAP’ın Türkiye’nin de enerjideki anahtar ülke konumunu pekiştirec­eğini, Azerbaycan’ın tedarikçi ülke pozisyonun­a da güç katacağını belirten Bakan Albayrak, “Avrupa’nın enerji arz güvenliği Türkiye’den başlar tezimizin en önemli göstergesi olacaktır. Kazan-kazan-kazan ilkesi ile projedeki bütün tarafların, en önemlisi de bölgesel ve küresel huzurun, istikrarın kazanacağı dünyadaki ender projelerde­n biri olacaktır. TANAP, başka ülkelerin de katılımıyl­a gelişmeye ve büyümeye açık bir proje olacaktır” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? Berat Albayrak ESKİŞEHİR
Berat Albayrak ESKİŞEHİR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye