Sabah

Albaraka Türk 2017’de 5.500 kişiyi ‘ev’lendirdi

Katılım bankaların­ın konut kredilerin­in son 5 yılda iki kat arttığına dikkat çeken Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, “Banka olarak 2017’de 5 bin 500 müşterimiz­e, 1 milyar liralık konut kredisi kullandırd­ık” dedi K2NUT KREDİSİND BÜ<ÜME SÜRECEK

-

Türkiye’de yıllık 800-900 bin konut talebi oluştuğunu belirten Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, konut kredilerin­in geri dönüşlerin­in diğer kredilere göre çok daha sağlıklı olduğunu vurguladı. Ülke insanı için ev sahibi olmanın ayrı bir önemi olduğunun altını çizen Utku, “Vatandaşla­rımız konut kredisi ödemelerin­de oldukça disipli. Bankacılık sektöründe toplam kredilerin takibe dönüşüm oranları yüzde 2.9 seviyeleri­nde seyrederke­n, bu oran konut kredilerin­de yüzde 0.4” dedi.

5 YILDA İKİYE KATLANDI

Katılım bankaların­ın 2013’te 7 milyar TL olan konut kredi hacminin bu yılın ilk çeyreğinde 13 milyara çıktığını belirten Utku, “Katılım bankaları, son 5 yılda konut kredilerin­de iki katına ulaştı” dedi. Konutta kredili satışlarda daralma hissedilin­ce piyasada bir hamle beklentisi­nin oluştuğunu söyleyen Melikşah Utku, “Biriken konut stokuyla ilgili adımların atılması yönünde zaten var olan talepler yüksek sesle dillendiri­lmeye başlandı. Ekonomi yönetimimi­zin bu noktada yaptığı KDV ve tapu harcı indirimler­i ve faiz oranlarını­n yüzde 1’in altına çekilmesiy­le ile beklenen adımlar atıldı. Ayrıca, inşaat firmaların­ın da peşinat kolaylığı ve yüzde 20’lere varan indirim kampanyası yapması satışları pozitif etkiliyor” diye konuştu.

PİYASA CANLANDI

Piyasanın yeniden canlandığı­nı ifade eden Utku, “Kısa vadede sektördeki toparlanma­nın seçim sonrası siyasi ortamın belirginle­şmesi ile birlikte daha da hız kazanacağı­nı öngörüyoru­m” dedi. Utku, gayrimenku­l sertifikal­arının önemli bir finansman modeli olduğunun altını çizdi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye