Sabah

ZİRAAT KATILIM 1.4 milyarı aştı

-

KONUT sektörünün yarattığı istihdam ve etkilediği alt sektörler göz önüne alındığınd­a, Türkiye ekonomisin­de önemli bir role sahip olduğunu ifade eden Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, katılım bankaların­ın konut kredilerin­de oldukça aktif olduğunu söyledi. Özdemir, “Konut kredilerin­in bankacılık sektörü tüketici kredileri içerisinde­ki payı yüzde 48 iken, katılım bankaların­da bu oran yüzde 90’lar seviyesind­e” dedi.

11 BİN KİŞİYE KREDİ

Ziraat Katılım olarak konut finansmanı­nda hızlı ve dengeli bir büyüme gerçekleşt­irdiklerin­i ifade eden Metin Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “3. yılımızda konut finansmanı­nda 1.4 milyar TL’yi aşmış durumdayız. Bireysel müşteriler­imizin talep ve ihtiyaçlar­ını yakından takip ederek, her gelir grubundaki müşteriler­imizin uygun koşullarla finansmana erişimine imkân sunarak 11 binin üzerinde müşterimiz­in ev sahibi olmasına olanak sağladık.”

FAİZİ DÜŞÜRDÜ

Ziraat Katılım olarak konut finansman oranlarını düşürdükle­rini aktaran Özdemir, “Şuana kadar 700’e yakın müşterimiz­in konut sahibi olmasını sağlayarak, kampanyaya yaklaşık 100 milyon TL destek sağladık. İnşaat sektör temsilcile­rinin de konut fiyatların­da indirime gitmesi sektöre ciddi bir hareketlil­ik getirdi. İnşaat sektörü birçok alt sektörü beslediğin­den piyasayı regüle edici konumda. Bu anlamda atılan bu adımların çok yerinde ve önemli olduğunu düşünüyoru­z” değerlendi­rmesini yaptı.

 ??  ?? Özdemir, bankacılık sektörünün konut kredisi hacminin 5 yılda yüzde 100 artarak 190 milyarı aştığını söyledi.
Özdemir, bankacılık sektörünün konut kredisi hacminin 5 yılda yüzde 100 artarak 190 milyarı aştığını söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye