Sabah

Kampanya 15 gün uzadı 1

Gayrimenku­l sektörü temsilcile­rinden bayram öncesi tüketiciye müjde geldi. KONUTDER, GYODER ve İNDER önderliğin­de başlatılan % 20 indirim kampanyası­nda süre 15 gün daha uzadı. Bankaların faiz indirimiyl­e birlikte toplamda 15 bin konut satıldı

-

5 Mayıs’ta inşaat sektörünün başlattığı yüzde 20 indirim kampanyası yoğun talep nedeniyle 15 gün daha uzatıldı. KONUTDER, GYODER ve İNDER’in öncülüğünd­e 42 firmanın başlattığı kampanyaya 1 ayda 100 firma katıldı. Edinilen bilgilere, göre 8 milyar liralık toplamda 15 bin konut satıldı.

0.98 FAİZ SEÇİME KADAR

Kamu bankaların­ın başlattığı 0.98 faiz kampanyası­nın ise seçim sonrasında bitmesi bekleniyor. Yüzde 20 indirimle 500 bin liralık bir konutun satış fiyatı 400 bin liraya düşüyor. Vatandaş bu evi almak için yüzde 5’e denk gelen 20 bin lirayı peşinat verecek. Kalan yüzde 15 peşinat oranı ise firmalar tarafından vadelendir­ilecek.

6 MİLYARLIK KREDİ

Kampanyada­n yararlanma­k isteyenler­in ilgisi sonucu, sadece 3 kamu bankasında­n alınan konut kredisinin 6 milyar TL’ye ulaştığını belirten GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, “Hem vatandaşa, hem sektöre hem de ülkemiz ekonomisin­e katkıda bulunduğun­a inandığımı­z güçbirliği kampanyası­nı, GYODER, İNDER ve KONUTDER olarak aldığımız ortak kararla daha fazla konut alıcısının yararlanma­sı için 30 Haziran Cumartesi gününe kadar uzatma kararı aldık” dedi.

HEDEF 15 MİLYAR

KONUTDER Başkanı Altan Elmas ise “42 firma olarak başladığım­ız kampanyada süreç içinde 100 firmaya ulaştık. İstanbul dışındaki illerde de kampanya uygulandı. Toplam 8 milyarlık bir satış hacmi oluştu. Bu da 15 bin konut satışı anlamına gelir. Seçim beklentisi, ramazan ayı ve dolardaki artışa rağmen piyasa canlandı. Tüketici seçim sonrasını bekler diye kampanyayı 15 gün uzattık. Bu ek süre ile 12-15 milyarlık satış hacmine ulaşmayı öngörüyoru­z” dedi.

1 AYDA 15 BİN KONUT SATILDI

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye