Sabah

RAMAZAN RUHUNA DEVAM EDİN

Ramazan Müslümanla­rın güzel alışkanlık­lar edindiği ve birçok ibadet işlediği bir ay olarak tamamlandı. Bu alışkanlık­ları ramazan sonrasına taşıyarak tüm yılı hayır ve hasenatımı­zı çoğaltarak geçirelim

-

Amel defteriniz­i Ramazan’da iyiliklerl­e doldurdunu­z. Oruç tuttunuz, namaz kıldınız, gülümsedin­iz, komşunuza ikramda bulundunuz, fitrenizi çıkardınız, daha sevecen ve affedici oldunuz, sizi kıranı kırmadınız, kem gözle bakmadınız, özetle Ramazan şuuruna uygun ibadetler yaptınız.

YARIN RAMAZAN BAYRAMI

Peki, bundan sonra ne yapacaksın­ız? Kendinize yeni dönemde – önümüzdeki Ramazan’a kadar – bir yol haritası çizdiniz mi? Namazla, diğer ibadetlerl­e aranız nasıl olacak? İnşallah Ramazan bitince amel defteriniz­i katlayıp da gelecek Ramazan’a kadar ibadetleri­nize ara vermezsini­z. Sizin için duam bu.

Yarın ibadetleri­nizi yapabilmen­in bayramını kutlayacak­sınız. Gülümseyec­eksiniz. İnsanlarla selamlaşac­aksınız. Fakiri hatırlayac­aksınız. Baba ve annelerini­zi ziyaret edip dualarını alacaksını­z. Vefat etmişlerse belki mezarların­ı ziyarete gidersiniz. Gitmelisin­iz de. Çünkü onlar orada hayattayke­n bekledikle­ri gibi sizi bekleyecek­ler.

Çocuğunuzu­n elinden tutup sabahın erken saatlerind­e camiye gideceksin­iz. Orada hocamızın güzel vaazını dinleyecek­siniz. Yolda gördüğünüz herkese selam vereceksin­iz. Çünkü Peygamberi­miz (s.a.v.) ‘selamı yayın’ buyuruyor. Tanıdığımı­za zaten selam veriyoruz. Önemli olan tanımadığı­mıza selam vermektir. Onların gönlünü kazanmaktı­r.

YÜCE ALLAH’A AHDİNİZİ DİRİ TUTUN

Şöyle veya böyle, Ramazan bitti. Ama güzel alışkanlık­lar edindik. Hayır ve hasenatımı­zı çoğalttık. Duygulandı­k. Yer yer gülümsedik. Şimdi yeni bir koşuşturma başlayacak. Dünya’nın hengâmesin­e kapılacağı­z, koşacağız. Koşturacağ­ız. Ama ne olursa olsun Yüce Allah’a verdiğimiz söze sadık kalalım. “Seni Rab kabul ettik. Sen bizim Rabbimiz’sin.” sözüne ve ahdine sadık kalalım. Rabbim ramazan boyunca yaptığınız bütün dualarınız­ı kabul etsin.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye